Читај ми!

Кимију 16 месеци затвора

Милош Радисављевић Кими, један од вођа Партизанове навијачке групе "Алкатраз" осуђен на укупно 16 месеци затвора, због угрожавања сигурности и претњи новинарки Б92 Бранкици Станковић и насилничког понашања током фудбалске утакмице Партизан–Шахтјор у децембру 2009. године.

Један од вођа Партизанове навијачке групе "Алкатраз" Милош Радисављевић Кими осуђен је на укупно 16 месеци затвора, због угрожавања сигурности и претњи новинарки Б92 Бранкици Станковић и насилничког понашања током фудбалске утакмице Партизан–Шахтјор у децембру 2009. године у Београду.

Радисављевић је раније правоснажно осуђен на шест месеци затвора због насилничког понашања током те фудбалске утакмице, али је Апелациони суд 11. јула 2011. укинуо други део пресуде којом је био осуђен на годину дана затвора због угрожавања сигурности новинарке Б92 и наложио ново суђење.

Данашњом пресудом кажњен је истом казном од годину дана затвора због угрожавања Станковићеве, али му је изречена једниствена казна од годину и четири месеца затвора у коју му је урачуната казна изречена правоснажном пресудом.

Радисављевић, као и тужилаштво, имају право да се поново жале Апелационом суду на део данашње пресуде.

Навијач, коме се суди и у поступку за паљење београдске џамије 2005. године, у притвору је провео укупно седам месеци, што му се урачунава у казну.

Радисављевић се терети оптужницом да је за време утакмице Партизан–Шахтјор која је директно преношена на ТВ, гумену лутку која је симболизовала Станковићеву "набијао на металну шипку".

Након тога, гумену лутку је бацио другим навијачима, који су певали песму "Отровна си као змија, проћи ћеш као Ћурувија", упућену Станковићевој.

Станковићева је тих дана, у ауторским емисијама, изнела и анализирала противзаконито понашање навијача разних клубова, као и поступање државних органа против њих.

После инцидента на стадиону, Радисављевић је неколико месеци био у бекству. Након изрицања првостепене пресуде пуштен је да се брани са слободе.

После укидања пресуде у јулу прошле године, поново му се губи траг до хапшења у Македонији 21. фебруара. Исте вечери је депортован и смештен у Окружни затвор у Београду.

Због претњи које су уследиле након емитовања серијала Немоћ државе о хулиганима, Станковићева је, на основу безбедносне процене надлежних институција, пре две и по године добила 24-часовно обезбеђење Министарства унутрашњих послова које још траје.

Бројни судски поступци покренути су због претњи које је добијала и још трају.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво