Читај ми!

Одложено изручење Гаврића

Јужноафрички суд одлучио да поступак изручења Добросава Гаврића, осуђеног за убиство Жељка Ражнатовића Аркана, одложи за 12. јул како би размотрио мишљење јужноафричког министарства унутрашњих послова. Гаврић враћен у притвор.

Суд у Кејптауну одложио је одлуку о изручењу Србији Добросава Гаврића, осуђеног због убиства Жељка Ражнатовића Аркана, преносе јужноафрички медији.

Суд је одлучио да поступак за изручење Гаврића (38), који је у Србији осуђен на 35 година затвора због три убиства, одложи за 12. јул како би пре доношења одлуке размотрио и мишљење јужноафричког министарства унутрашњих послова, које још није доставило свој став.

Полиција га је из суднице, у којој се данас појавио, вратила у притвор, где ће остати до даљег, пренео је јужноафрички новински портал Индепендент онлајн.

Гаврић је у Јужној Африци недавно поднео захтев за политички азил, који је одбијен, а његова одбрана је уложила жалбу на ту одлуку.

Државни тужилац Сесил Енџел рекао је недавно да је у току поступак ревидирања одлуке о томе да му се не одобри азил.

Гаврић је, наводно, у ту земљу ушао илегално 2007. године, с пасошем под лажним именом Саше Ковачевића, под којим је наставио да се представља и наредних година.

Гаврића оптужница терети у пет тачака за кршење Закона о имиграцији, илегално поседовање оружја и лажно представљање.

Гаврић и његов помагач Милан Ђуричић ухапшени су 2001. године, а у октобру 2006. су осуђени на 30 и 35 година затвора због убиства и ковања завере за убиство Жељка Ражнатовића Аркана.

Они су порицали кривицу, тврдећи да су се случајно затекли на месту злочина. Обојица су од тада били у бекству, јер су октобра 2003. године били пуштени да се бране са слободе.

Аркан, који је пред Хашким трибуналом оптужен за злочине против човечности почињене током рата у Босни 1992-95. године, убијен је 15. јануара 2000. у холу београдског хотела Интерконтинентал.

Поред Аркана, у "Интерконтиненталу" су убијени и његови пријатељи Миленко Мандић Манда и Драган Гарић Гаро, бивши радник савезног МУП а.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво