Читај ми!

СРС: Хаг неће више рефундирати трошкове

Хашки трибунал више неће рефундирати трошкове у поступку против председника СРС Војислава Шешеља за непоштовање суда, чиме се доводи у питање адекватна одбрана лидера радикала, изјавио Немања Шаровић.

Заменик председника Српске радиклане странке Немања Шаровић изјавио је да Хашки трибунал више неће рефундирати трошкове у поступку против председника СРС Војислава Шешеља за непоштовање суда.

"Ово је трећи случај против Војислава Шешеља за непоштовање суда. До сада смо Дејан Мировић и ја имали статус кејс менаџера у процесима против Војислава Шешеља, али су само Мировићу били рефундирани путни трошкови", рекао је Шаровић на конференцији за новинаре у седишту СРС у Земуну.

Шаровић је  рекао да од сада ни њему неће бити рефундирани трошкови, чиме се доводи у питање адекватна одбрана Војислава Шешеља.

Треће суђење лидеру СРС за непоштовање суда биће одржано 12. јуна, саопштио је раније Хашки трибунал.

Шешељ је оптужен зато што је одбио да са своје Интернет странице уклони четири књиге у којима је открио идентитет заштићених сведока. Током једнодневног процеса, како је објавио Трибунал, Шешељ ће сам сведочити у своју одбрану, као једини сведок, а испитиваће га његов правни саветник Мировић.

Трибунал је до сада Шешеља два пута осудио због непоштовања суда зато што је обелоданио идентитет заштићених сведока.

Прва пресуда на 15 месеци затвора је правоснажна, а на другу којом му је изречена затворска казна од 18 месеци, жалбе су уложили Шешељ, али и тужилац који тражи да казна буде повећана на три године затвора.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара