Читај ми!

Пожар у "Стефан Брауну"

Брзом интервенцијом ватрогасаца угашен пожар који је избио у згради на углу Немањине улице и Хајдук Вељковог венца у Београду, у канцеларији клуба "Стефан Браун". Повређених нема.

Пожар у просторијама канцеларије клуба "Стефан Браун" у Београду, у згради на углу Немањине улице и Хајдук Вељковог венца, угашен је брзом интервенцијом ватрогасаца, рекао је Танјугу начелник Сектора за ванредне ситуације МУП-а рбије Предраг Марић. У пожару није било повређених.

Ватра је избила на деветом спрату зграде, нешто после 12 часова, а Сарајевска улица је због интервенције на гашењу пожара била затворена за саобраћај.

Пожар се није догодио у дискотеци "Стефан Браун", већ је неко оставио опушак у канцеларији која је саставни део тог комплекса, рекао је Марић, додајући да нема разлога за забрану рада тог клуба.

Ватра је захватила око 100 квадратних метара површине. Из зграде је евакуисано тридесетак људи. У гашењу пожара учествовало је 30 ватрогасаца са девет ватрогасних возила.

Марић је нагласио да пожар у "Стефан Брауну" није настао услед разлога који су довели до затварања овог клуба у једном временском периоду и да је овај пожар могао да се догоди било где јер је "остао један опушак у корпи".

Не може се извући заједничка карактеристика за пожаре који су се у последње време догађали, јер и данашњи, као и недавни, када је горео биоскоп "Козара", представљају "приче за себе", рекао је начелник Сектора за ванредне ситуације.

Очигледно је да је реч о немару и непажњи, који су у оба случаја довели до таквог исхода, рекао је Марић и додао да "за таква места није довољно да почну да раде само тако што ће се уписати у Агенцију за привредне регистре, него да мора да се уведе систем употребних дозвола".

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво