Породица Шљукић тражи одштету

Припаднике "земунског клана" који су убили Средоја и Зорана Шљукића 2002. године, породица убијених тужи за одштету од 10,4 милиона динара.

Породица убијених Средоја и Зорана Шљукића тужила је Вишем суду у Београду осам припадника "земунског клана", који су правоснажно осуђени на високе казне затвора за убиство њихових сродника.

Шљукићи приватном тужбом траже одштету од 10,4 милиона динара, на име накнаде штете због убиства Средоја и Зорана, које су припадници "земунског клана" убили код Центра "Сава" у "сачекуши" 27. септембра 2002. године.

Тужба је поднета против сведока сарадника Дејана Миленковића Багзија и Миладина Сувајџића званог Ђура Мутави, који су избегли кажњавање, затим браће Милоша и Александра Симовића, Сретка Калинића, Владимира Милисављевића званог Влада Будала, Милана Јуришића и Душана Крсмановића.

Припремно рочиште у том предмету одржано је 30. маја, а почетак суђења је заказан за 28. новембар, објављено је на Порталу судова Србије.

Средоје Шљукић (30) који је важио за вођу "звездарске групе" и његов брат Зоран убијени су у Булевару Арсенија Чарнојевића, када им је с леве стране пришао сиви "ауди" у покрету, а "земунци" су у њих испалили 50 метака из две аутоматске пушке.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 16. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара