Читај ми!

Хапшења у Јагодини и Ћуприји

Полиција ухапсила пет особа на подручју Јагодине и Ћуприје због сумње да су извршили више кривичних дела злоупотребе службеног положаја и пореске утаје. МУП Србије наставља рад на сузбијању финансијског криминала.

Пет особа на подручју Јагодине и Ћуприје ухапшено је због постојања основа сумње да су извршили више кривичних дела злоупотребе службеног положаја и пореске утаја, саопштио је МУП Србије.

Полиција ја ухапсила одговорна лица привредног друштва "Армагедон еко" д. о. о. Велико Градиште Дејана П. (33) и Зорана М. (39), из Ћуприје, и власника и одговорно лице "Сали пром" д. о. о. Великог Поповића, из општина Деспотовца Оливера А. (39) из Великог Поповића.

Ухапшени су и Бранислав Ј. (58) из Крежбинца, општина Параћин и власник "Антиејџ лас пинас" из Београда и "Конди коп" из Крежбинца Мирослав Ј. (50) из Крежбинаца, општина Параћин.

Кривичном пријавом ће бити обухваћено још седам особа.

Међу њима су власник и одговорно лице самосталне радње за прикупљање секундарних сировина "Копер пром" Крагујевац Саша О. (30) из Крагујевца и власник привредног друштва "Рисајкл бин" из Калуђерице, општина Гроцка, Звездана Р. (38) из Београда.

Кривичном пријавом биће обухваћени и власник привредног субјекта "Стратеџи вокси трејд" Војкан Ђ. (42) из Параћина, власник "Лоровест" Београд Живојин М. (58) из Параћина, власник и директор предузећа "Експрес Нешић", Сење, општина Ћуприја Предраг М. (38), Бобан Ј. (51) из Крежбинца и Ненад М. (59) из Крежбинца.

Осумњичени Дејан П. и Зоран М. су од почетка 2011. до маја 2012. године, као одговорна лица предузећа "Армагедон еко" Велико Градиште, искористили свој службени положај и овлашћења на тај начин што су у више градова на територији Србије са физичким лицима и власницима предузећа који се баве продајом отпадних метала и секундарних сировина уговорили куповину робе за готов новац у укупном износу од око 360 милиона динара.

Део тог новца исплаћен је физичким лицима, док је осумњичени Зоран М. у циљу прикривања купопродаје робе на црно набавио улазне рачуне преко тзв. фантомских предузећа, за које је знао да су лажни, јер промета између тих предузећа и њихових добављача уопште није било.

Потом су организовали превоз отпадних метала и секундарних сировина до стварних купаца који су извршили плаћање робе преко рачуна "Армагедон еко". На тај начин су прибавили противправну имовинску корист за "Армагедон еко" у износу од преко 70 милиона динара.

То је, иначе, укупан збир избегнутог пореза на доходак грађана који би се морао платити приликом откупа секундарних сировина од физичких лица и износа претходног ПДВ-а као одбитног пореза, а на штету буџета Републике Србије.

Припадници МУП-а Србије настављају рад на расветљавању свих незаконитости у пословању наведених привредних субјеката и лица.

У овој акцији на сузбијању финансијског криминала учествовали су припадници Министарства унутрашњих послова Србије, Управе криминалистичке полиције, Полицијске управе у Јагодини у сарадњи са Пореском полицијом и Вишим јавним тужилаштвом у Јагодини.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 16. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара