Читај ми!

Ухапшени чланови криминалне групе

Београдска полиција ухапсила седам припадника организоване криминалне групе осумњичених за убиства и разбојништва, потврђено је РТС-у. Акцију покренуло Тужилаштво за организовани крминал на основу информација БИА.

Припадници Управе криминалистичке полиције Београда ухапсили су синоћ седам чланова организоване крминалне групе осумњичених да су у Србији и иностранству извршили више тешких кривичних дела, попут убистава и разбојништава.

Кривични поступак покренуло је Тужилаштво за организовани криминал, на основу информација Безбедносно-информативне агенције, потврдио је за РТС специјални тужилац Миљко Радисављевић.

Полиција је саопштила да су ухапшени Р. П. (1955) из Келебије, Ж.Т. (1956) из Новог Сада, Р.М. (1966) из Тополе, П.Ђ. (1967) из Суботице , Г.Р. (1953) из Сомбора, Д.О. (1952) и Ј.Р. (1955) обојица из Београда, због основа сумње да су извршили више кривичних дела тешких случајева убистава у покушају и неколико других тешких кривичних дела.

Ова криминална група је 30. маја 2011. године на Кипру у области Пила, у Ларнаки покушали убиство једног руског држављанина, тако што даљинским путем активирали експлозивну направу коју су претходно поставили.

Мета напада ове групе углавном су били возачи камиона који су превозили вредне метале (бакар и алуминијум) из Србије за Русију преко Руминије и Украјине.

Они су ухапшени јуче, приликом покушаја напада на возаче камиона који су из Србије преко Румуније и Украјине, возили бакар у Русију.

Приликом претреса станова, кућа и осталих просторија код осумњичених, полицијски службеници су пронашли шест ручних бомби, једну аутоматску пушку, један тромблон, један пиштољ, више стотина метака, специјализоване направе за даљинско управљање за онеспособљавање моторних возила, наводи се у полицијском саопштењу.

Специјални тужилац Миљко Радисављевић раније је у изјави за РТС рекао да је полиција ухапсила ову криминалну групу након што су јуче покушали да отму два камиона са робом вредном око 300.000 евра, која је требало да буде извезена у Украјину.

Ухапшенима је одређена мера задржавања, а после саслушања биће донета одлука о даљем току кривичног поступка.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се