Читај ми!

Пожар у "Безистану"

Локализован пожар испред биоскопа "Козара" на Теразијама у центру Београда. Узрок пожара, који је највероватније избио на крову зграде, није познат. Није било повређених нити погинулих.

Пожар који је избио у пролазу "Безистан" испред биоскопа "Козара" на Теразијама сада је локализован.

Начелник сектора за ванредне ситуације Предраг Марић рекао је да узрок пожара у центру Београда у биоскопу "Козара" није познат.

Према његовим речима, пожар у напуштеном биоскопу "Козара",  биће тотално угашен током ноћи. Марић је рекао да ће читава ноћ бити потребна да се угаси и последњи пламичак и прегледа сваки ћошак у биоскопу, додавши да ће током ноћи бити дежурне ватрогасне екипе.

У гашењу пожара учествовало је 56 ватрогасаца са 17 возила, а након његовог локализовања, испред биоскопа је остало седам ватогасних возила као и једна екипа хитне помоћи. Саобраћај који је био у прекиду је нормализован.

Гареж, дим и мирис паљевине осећају се у широј околини биоскопа, а према подацима Градског завода за јавно здравље повећана концентрација загађујућих материја не угрожава здравље људи.

Пожар у галерији биоскопа "Козара", који не ради од фебруара 2007. године избио је нешто после 14 сати.  Ватрогасци који су гасили пожар рекли су да се пожар брзо ширио ка крову јер је у биоскопу било пуно материјала од дрвета,  итисона, мебла и столица.

Према њиховим наводима, пожар није било могуће гасити са спољне стране због лименог крова на коме је требало направити отворе.  У пожару није било повређених нити погинулих.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се