Читај ми!

Власнику пса одређен притвoр

Здравствено стање десетогодишње Н.М. из Аранђеловца коју је пре два дана ујео пас и нанео јој тешке телесне повреде стабилно. Власнику пса Саши М. одређен притвор.

Истражни судија Основног суда у Крагујевцу одредио је притвор Саши М, чији је пас пре два дана напао девојчицу и нанео јој тешке повреде.

За кривично дело угрожавање безбедности прописана је казна од једне до десет година  затвора.

У Дечјој клиници у Тиршовој у Београду кажу да је здравствено стање десетогодишње Н.М. из Аранђеловца коју је пре два дана ујео пас стабилно. 

Несрећа се догодило у дворишту ауто сервиса "Мила" у Аранђеловцу, где се повређена девојчица играла са ћерком власника пса. Пас расе дога аргентино стар годину и по искочио је из бокса и напао дете. 

Житељи Аранђеловца су забринути и од надлежних очекују оштрију контролу и казне за несавесне власнике паса.

Неоспорно је да постоје агресивније расе паса, али ветеринар Радослав  Миловановић каже да не треба кривити пса, већ је власник тај који дресуром и одгојем утиче на то какав ће пас бити.

Тако снажног пса власник је морао или добро да дресира и да га социјализује, сматра
Миловановић.

У локалној самоуправи у Аранђеловцу кажу да постоје строги критеријуми за чување паса, а да против власника пса који је напао девојчицу до сада није било притужби.

Комунални инспектори ове године поднели су 16  пријава против власника паса, каже начелница Општинске управе Снежана Јовчић, а најчешћи прекршаји били су неадекватно збрињавање паса који  су бежали својим власницима.

Пас који је напао девојчицу, још увек се налази у подруму куће својих власника. Како РТС сазнаје обезбеђен је и током дана требало би да буде пребачен у азил за животиње у Крагујевцу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво