Читај ми!

Брамерц разговарао са Љајићем

Главни тужилац Хашког трибунала Серж Брамерц разговарао у Београду са председником Националног савета за сарадњу са трибуналом Расимом Љајићем о наставку даље сарадње између те две институције.

Председник Националног савета за сарадњу са трибуналом Расим Љајић разговарао је у Београду са главним тужиоцем Хашког трибунала Сержом Брамерцом о наставку даље сарадње између те две институције.

Љајић и Брамерц су се сагласили да се сарадња у области достављања документације, приступа архивама државних органа и сведоцима, као и свим другим техничким аспектима сарадње за које је надлежан Национални савет одвија на веома високом нивоу, што ће бити наведено и у тужиочевом извештају Савету безбедности Уједињених нација, наводи се у саопштењу Савета.

Они су разговарали и о појединим поступцима који се тренутно воде пред Трибуналом, као и о питањима везаним за архив Трибунала.

Национални савет ће наставити да и у будућности предузима све потребне мере како би се сарадња у овим областима и даље одвијала несметано, наводи се у саопштењу.

Брамерц је јуче на конференцији за новинаре у Специјалном суду рекао да је задовољан сарадњом са тим саветом и Љајићем, а посебно приступом архивама и документацији која је неопходна за поступке који се воде пред Хашким трибуналом.

Хашки тужилац је најавио да ће у току дана послати у Њујорк извештај о сарадњи Србије са Хашким трибуналом који ће бити представљен Савету безбедности 7. јуна.

Брамерц је рекао да извештај неће бити позитиван само у делу који се тиче истраге мреже јатака који су скривали хашке бегунце, а коју води српско тужилаштво за ратне злочине.

Он је најавио да данас путује на Брионе где ће бити одржан регионалан састанак тужилаца на коме ће бити размотрено питање сарадње.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво