Читај ми!

Инцидент на Дунаву

Украјински брод ударио је у средњи стуб Жежељевог моста у Новом Саду. У незгоди нема повређених, речено РТС-у у МУП-у. Саобраћај на мосту нормализован.

У Новом Саду око 21.50 је украјинска баржа и брод који је вукао баржу ударила у средњи стуб Жежељевог моста. У незгоди, како је речено РТС-у у МУП-у Србије, нема повређених.

Начелник Сектора МУП-а за ванредне ситуације Предраг Марић рекао је да је железнички и друмски саобраћај два сата био обустваљен, док стручне екипе нису дошле на лице места да процене оштећења, која, како каже, нису велика.

Саобраћај на мосту је нормализован нешто пре поноћи.

Брод се кретао низводно од Бездана према Београду и баржама је мало закачио средњи стуб моста, рекао је новинарима шеф Лучке капетаније Нови Сад Борис Ореб и додао да пловидба на реци није била обустављена.

"Брод је усидрен док експерти не утврде да ли може да настави пловидбу, рекао је Ореб и напоменуо да је испод тог моста, од када је саграђен пре 12 година, прошло више од 100.000 бродова ,а до сада је забележено 35 удара.

"У последње две године било је два удара у стубове моста, тако да се број оваквих инцидената мери у промилима", истакао је Ореб.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво