Читај ми!

Акција "Цепелин", пет ухапшених

Пет чланова организоване криминалне групе приведено у оквиру акције "Цепелин" због производње и дистрибуције опојне дроге сканка, рекао министар Ивица Дачић.

Министар унутрашњих послова Ивица Дачић рекао је да је у акцији "Цепелин", чији су завршни део пре два дана извеле службе полиције у координацији са тужилаштвом, приведено пет чланова организоване криминалне групе због производње и дистрибуције опојне дроге сканка.

Акција која је почела у новембру окончана је на локацији Миријевски булевар, а ухапшени су Владан Лазовић (54), Александар Максимовић (28), Лука Новак (26), Драгана Џепина и Мира Дамјановић (24).

Како је Дачић прецизирао, ухапшенима је одређено полицијско задржавање до 48 сати, након чега ће бити предати истражном судији посебног одељења Вишег суда у Београду.

Током акције заплењена је велика количина вештачки гајене марихуане, сканка, прецизније 270 килграма готовог производа и 200 килограма сирове марихуане, чија вредност износи око милион и по евра.

Засади марихуане, додао је Дачић, пронађени су у различитим фазама, а поред дроге заплењено је и девет пиштоља, две кашикаре, једно паковање пластичног експлозива, два пригушивача и 200 хиљада евра.

Дачић је на конференцији за новинаре у Палати Србије, у присуству директора полиције Милорада Вељовића и сарадника, истакао и да осумњичени Лазовић има лабораторију за узгој наркотика и на имању у општини Стара Пазова, док је у лабораторији у којој је заплењена наведена дрога била инсталирана скупоцена и софистицирана опрема.

"Организована криминална група продавала је дрогу за пет до седам хиљада евра по килограму и била је намењена европском тржишту. Специфичност ове криминалне групе је и припрема џоинта по узору на кубанске цигарете, који су продавани по цени до пет евра, у зависности од величине," рекао је Дачић.

Резултате акције "Цепелин" Дачић је окарактерисао као веома значајне, јер показују опредељење полиције за сузбијање једног од највећих зала данашњице.

Дачић је подсетио и да је у претходном периоду у акцији сузбијања производње и диловања наркотика "Морава" изречено више од десет хиљада мера задржавања и лишавања слободе.

"Хероин и кокаин се не производе у нашој земљи, али марихуана-сканк да. Морамо наставити заједничку борбу у решавању тог проблема. Честитам свим учеснима акције 'Цепелин'", поручио је министар унутрашњих послова.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара