Читај ми!

Напад на полицијски пункт

У селу Добросин код Бујановца непознате особе рафалном паљбом изрешетале објекат полицијског пункта. Нико није повређен. Нећемо мирно гледати како неко напада полицајце, рекао министар полиције Ивица Дачић. Одговорност за напад преузео албански Покрет за ослобођење.

20.42 - Албански Покрет за ослобођење преузео одговорност за напад на полицијски пункт код Добросина. 

Непознате особе ноћас око два сата пуцале су из ватреног оружја на полицијски објекат у селу Добросин код Бујановца у Копненој зони безбедности, али нико није повређен.

Истражни судија Вишег суда у Врању Нада Чолић рекла је да се на основу остатака од муниције може закључити да су у нападу учествовала три нападача и да су пуцали из аутоматске пушке, пушкомитраљеза и снајпера велике разорне моћи.

Чолићева је рекла да су се нападачи приближили полицијском пункту на 30 до 50 метара и да су пуцали са административне линије са Косовом и Метохијом, користећи противпанцирну муницију.

"На основу тога може се закључити да је намера нападача била, не да застраше већ да ликвидирају четворочлану полицијску патролу на пункту", рекла је Чолићева.

У тренутку напада четворица полицајаца, два Србина и два Албанца, спасили су се тако што су се бацили на под, а животе им је спасила и гомила дрва сложена уз полицијски пункт. Чолићева је рекла да је на пункт испаљено око 30 пројектила.

Министар унутрашњих послова Ивица Дачић потврдио је на конференцији за новинаре да су непознати нападачи албанске терористичке групе из правца Косова и Метохије извршили напад на полицијско одељење Добросин.

"Нећемо мирно гледати како неко напада полицајце", навео је Дачић и додао да је испаљено неколико краћих рафала.

"На дужности су била четири полицајца у станици и, на срећу, последица по њих није било", рекао је Дачић и додао да је напад поновљен недуго затим, на шта су полицајци одговорили са 10 до 15 испаљених метака, чиме је читава акција окончана.

Ово је, како је рекао Дачић, још један показатељ колико су "празне приче" о очувању мира на том делу територије.

"Ово је драстичан пример кршења споразума са међународном заједницом и још један доказ колико је угрожен мир и безбедност. Нећемо мирно гледати како неко напада полицијаце у Србији преко административне линије. Ми радимо свој посао како смо и до сада чинили. Очекујем реакције међународних званичника на овај инцидент", рекао је Дачић.

Портпарол Полицијске управе у Врању Драган Стаменковић рекао је да напад на полицију, односно полицијски пункт, јесте терористички акт.

Косовска полиција, према речима њиховог портпарола Бакија Кељанија, нема информација о оружаном нападу на полицијски пункт.

Село Добросин, у коме је и контролни пункт према Косову, налази се око 16 километара југозападно од Бујановца. Село је познато по томе што је ту почетком јануара 2000. године створена такозвана Ослободилачка војска Прешева, Медвеђе и Бујановца.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара