Читај ми!

Татонова породица тужи Србију

Породица Бриса Татона, који је на смрт претучен у Београду 2009. године, поднела тужбу против Републике Србије, односно Министарства унутрашњих послова, којом тражи одштету од 300.000 евра.

Пуномоћник породице Бриса Татона, Слободан Ружић, поднео је тужбу против Републике Србије, односно Министарства унутрашњих послова са захтевом да се исплати одштета од 300.000 евра.

Ружић је рекао Танјугу да је поднео тужбу пошто се Републичко јавно правобранилаштво у року од 60 дана није изјаснило о могућностима за споразумно решење.

Адвокат је прецизирао да правобранилаштво према закону и није обавезно да се изјашњава о могућим нагодбама за одштету, али пошто је одговор са те стране изостао, породица ће покушати да своје право оствари преко суда.

Тужба је поднета у име Татоновог оца, мајке и сестре, Алана, Сузан и Вержин.

Брис Татон на смрт је претучен у центру Београда на Обилићевом венцу 17. септембра 2009. године, непосредно пред фудбалску утакмицу Партизан–Тулуз, коју је као навијач француског тима дошао да прати.

Због тог злочина је неколико особа, махом навијача Партизана, осуђено на казне затвора од четири године до 15 година.

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара