Читај ми!

Оптужница за убиство Вукојевића

Александар Симовић, накадашњи припадника "земунског клана", оптужен за убиство сведока сарадника Зорана Вукојевића Вука. Симовић се терети да је извршио убиство из освете и из користољубља, јер је хтео да присвоји део новца који се налазио код Вукојевића.

Тужилаштво за организовани криминал подигло је оптужницу против накадашњег припадника "земунског клана" Александра Симовића којом га терети за безобзирно убиство сведока-сарадника Зорана Вукојевића Вука 3. јуна 2006. године.

Вукојевић је био шеф обезбеђења вође "земунског клана" Душана Спасојевића, који је после убиства премијера Зорана Ђинђића пристао да сарађује са тужилаштвом и добио статус сведока сарадника у процесу за тај атентат, као и у процесу против "земунског клана".

Александар Симовић се терети за кривично дело тешко убиство које је, како је наведено у отужници, учинио из безобзирне освете јер је Вукојевић прихватио да сведочи против осталих припадника земунске групе што је довело до откривања и доказивања кривичних дела која је вршио "земнуски клан".

Тужилац за организовани криминал Миљко Радисављевић рекао је да се сматра да је Александар Симовић убиство извршио и из користољубља, јер је хтео да присвоји део новца који се налазио код Вукојевића.

Вукојевић је статус сарадника добио 2003. али је касније дошао у сукоб са Јединицом за заштиту сведока МУП Србије, после чега је изашао из програма заштите.

Према оптужници, Александар Симовић који је, као и његов старији брат Милош, у то време био у бекству, заједно са Зораном Повићем Повом и више непознатих лица сачекао је Вукојевића испред куће у Земуну у улици Драгана Ракића 16.

Они су га савладали, убацили у кола и одвезли на ауто - пут Београд-Шид, где му је Александар Симовић задао више удараца тупим предметом у главу а потом пуцао у њега из магнума калибра 357 и погодио га у пределу главе, груди и врата.

Мртвог Вукојевића је запалио и његово тело оставио поред пута.

Приликом те отмице и комешања које се дешавало у аутомобилу Повић је рањен али су га остали превезли у Ургентни центар, где је преминуо.

Симовићу се на терет ставља и кривично дело недозвољено држање оружја јер је код њега у стану нађен револвер "смит и весон", аутоматска пушка са муницијом, ручна бомба, као и муниција за магнум 357 којим је извршено убиство Вукојевића.

Тужилац Радисављевић је рекао да је оптужница против Александра Симовића подигнута 13. јануара ове године и да му се на терет ставља кривично дело тешко убиство. Суд је потврдио оптужницу 24. фебруара, а за 22. мај је заказано припремно рочиште у том процесу.

Александар Симовић је млађи брат Милоша Симовића који је ухапшен у јуну 2010. после седам година бекства. Александар је ухапшен је 25. новембра 2006. године у стану у Улици Милентија Поповића 35 на Новом Београду. Са њим је тада била супруга Зорана.

Осуђен је на вишедеценијске казне затвора због девет убистава и три отмице која је извршио као приапдник "земунског клана", као и због учешћа у убиству премијера Србије Зорана Ђинђића.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво