Читај ми!

Караџић тражи да се брани ван Трибунала

Радован Караџић затражио од Хашког трибунала да Судско веће током његове одбране одржи три заседања у Сарајеву, Бањалуци и Београду на којим би сведочиле особе које бораве у тим градовима. Караџаћ у поднеску тражи да се у тим градовима одрже три сесије, по седам дана.

Хашки оптуженик Радован Караџић затражио је од Хашког трибунала да Судско веће током његове одбране одржи три заседања у Сарајеву, Бањалуци и Београду на којим би сведочиле особе које бораве у тим градовима, као и они који су у њима били заробљени, преноси Танјуг.

Одбрана у поднеску наводи да би одржавање судских заседања по седам дана у тим градовима имало двоструку корист.

"Прво, довешће Хашки трибунал директно људима којима је намењено да користи, чиме ће се омогућити да људи из бивше Југославије боље разумеју рад Трибунала. Друго, овакав поступак одговараће и сведоцима који неће морати да путују у Хаг да би сведочили, а затвореници неће морати да буду транспортовани у Хаг и смештени у притворску јединицу", наводи се у поднеску.

У поднеску се напомиње да, према Правилу четири, "Судско веће може обављати своју функцију изван седишта Трибунала, ако то дозволи председник Трибунала у интересу правде".

Караџић наводи да чини овакав поступак у раној фази да би Судском већу омогућио да тражи дозволу од председника и задужи своје особље да разраде логистички дио.

Караџић зато тражи да Судско веће затражи дозволу од председника Трибунала да се на његовом суђењу одрже три сесије, по седам дана, у Бањалуци, Београду и Сарајеву, наводи се у поднеску.

Почетак доказног поступка одбране Караџића пред Хашким трибуналом заказан је за 16. октобар, а последњи сведок тужилаштва саслушан је 4. маја.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво