Читај ми!

Нагодбе са тужилаштвом

Десет припадника организоване криминалне групе Горана Ковачевића из Новог Сада нагодило се са тужилаштвом за организовани криминал признавши да су производили дрогу "сканк". У замену за признања добили су казне затвора од четири до седам година и одузимање станова и аутомобила.

Десет од 11 припадника организоване криминалне групе Горана Ковачевића из Новог Сада нагодило се са тужилаштвом за организовани криминал и признало производњу "сканка" на подручју Војводине у замену за казне затвора од четири до седам и по година и трајно одузимање више станова и луксузних аутомобила.

Тужилац за организовани криминал Миљко Радисављевић рекао је Танјугу да су припадници те групе, па и сам организатор закључили споразум са тужилаштвом о признању кривичног дела.

За сада је суд изрекао седам пресуда по закљученим споразумима и очекују се још три, навео је Радисаљевић.

Осим затворских казни оптужени су пристали на трајно одузимање имовине стечене криминалом - неколико станова и више луксузних аутомобила међу којима су "Бе-Ем-Ве икс 6", један "Волксваген Туарег" и један "Ауди 8".

Према судски потврђеним нагодбама организатор групе Ковачевић осуђен је на седам и по година затвора, Нико Ускоковић, Владимир Величковић и Владислав Величковић на по седам година, Драган Ковачевић и Бранислав Вељковић на по пет година, а Владимир Киш на четири године.

Ухапшени су 1. јуна 2010. године после годину дана праћења и прикупљања података Безбедносно-информативне агенције о њиховим активностима.

Приликом претреса објеката за производњу опојне дроге сканк и станова осумњичених одузета је комплетна опрема за производњу дроге, генетски модификоване биљке канабиса у пуној вегетацији, произведени сканк, новац, као и већи број путничких моторних возила у власништву припадника те групе.

Током прошле седмице седми по реду, припадник организоване групе за шверц кокаина одбеглог Дарка Шарића нагодио се са тужилаштвом и признао кривицу за седам и по година затвора и враћање имовинске користи од 70.000 евра, колико је Шарићу наплатио своје услуге у Бразилу 2008. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 16. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара