Читај ми!

Ухапшен лажни агент

Полиција ухапсила Београђанина Сашу В, који се представљао као агент Безбедносно - информативне агенције. Поседовао оригинална документа и легитимације.

Београдска полиција лишила је слободе Сашу В. (1973) из Београда, због постојања основа сумње да је починио кривично дело лажно представљање.

Постоје основане сумње да се осумњичени службеницима државних органа и органа локалне самоуправе, од којих је тражио одређене услуге, лажно представљао као припадник Безбедносно - информативне агенције (БИА) и као члан Савета за националну безбедност Републике Србије.

Приликом лишења слободе осумњичени Саша В. управљао је црним "аудијем А8" на коме су биле налепљене налепнице Савета за националну безбедност и који је поседовао сигнални уређај, звучну сирену са микрофоном, које по основу закона могу да користе искључиво службена возила МУП-а, Војске Србије и других државних органа.

"Последњих три или четири године ово лице се лажно предстсвља као припадник МУП-а, БИА и чалан Савета за Националну безбедност. До сада је два пута са њим обављан разговор у просторијама полицијске управе. Међутим, због недостатка доказа није могао бити процесуиран до краја", каже Саша Марковић, шеф одсека за сузбијање преваре и фалсификата

Истрага ће утврдити одакле ухапшеном документа и легитимације које су му давале неограничена овлашћења.

"Осумњичени је користио штампане скритпте у којима се налазе МУП, Министво одбране, БИА, ДБА, да би показао да наведене институције стоје иза његовог имена. Полицијске провере показале су да то нису истинити подаци", каже Зоран Ковачевић, заменик начелника Другог одељења УКП.

Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен дежурном истражном судији Првог основног суда у Београду.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво