Читај ми!

Миодраговић признао кривицу

Припадник криминалне групе одбеглог Дарка Шарића Мирко Миодраговић, у замену за седам и по година казне затвора, признао да је шверцовао кокаин у Бразилу 2008. године.

Припадник криминалне групе Мирко Миодраговић признао је да је за одбреглог Дарка Шарића шверцовао кокаин у Бразилу 2008. године, у замену за седам и по година казне затвора, рекао је данас Танјугу тужилац за организовани криминал Миљко Радисављевић.

Према закљученом споразуму, од Миодраговића ће бити трајно одузето 70.000 евра, као корист од извршеног кривичног дела, казао је тужилац Радисављевић. Он је рекао да је суд потврдио споразум који је закључен између тужилаштва за организовани криминал и оптуженог Миодраговића.

Миоградовић је био обухваћен трећном оптужницом, из септембра прошле године, због шверца 1,1 тоне кокаина у Бразилу, на којој су, осим Шарића, и одбегли Пљевљак Горан Соковић, затим Жељко Вујановић, браћа Марко и Милош Пандрц, Радан Адамовић, Милош Цајић, Никола Димитријевић, Мирко Миодраговић, Александар Миодраг и Дарко Газдић.

Миодраговић је, према споразуму, признао да је џипом "дифендер" превезао 550 килограма кокаина за купце из Холандије и да је за ту услугу наплатио 70.000 евра, што му је трајно одузет. Испорука је извршена у једној напуштеној фабрици у Сао Паулу.

Миодраговић је седми припадник Шарићеве групе који је закључио споразум о признању кривице. Тужилаштво, међутим, преговара са још неким припадницима те групе о закључивању споразума о признању кривице, рекао је тужилац за организовани криминал.

У Специјалном суду у Београду 3. маја треба да буде настављено суђење Шарићевој групи обједињено оптужницама које су подигнуте до сада против Шарића и његових сарадника за шверц кокаина из Латинске Америке у Европу.

Споразум о признању кривице са Тужилаштвом закључили су оптужени Милош Пандрц (30), Марко Воротовић (32), Дејан Ракић Рака (36), Никола Павловић Џони (32), Александар Миодраг (31) и Милош Крповић (36).

Према споразумима, од двојице оптужених договорено је трајно одузимање два стана и три аутомобила. Први који је закључио споразум о признању кривице из криминалне Шарићеве организације био је власник фирме "ДТМ Рилејшнс" Никола Димитријевић, који је оптужен за прање новца.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво