Читај ми!

Сезанова слика мало оштећена

Слика "Дечак у црвеном прслуку" оштећена, али се може рестаурирати, кажу у швајцарској фондацији Емила Бирлеа. Пронађена и четврта слика коју су српски криминалци украли 2008. године.

Директор Фондације Емила Бирлеа изјавио је да је слика Пола Сезана "Дечак у црвеном прслуку", која је украдена из швајцарског музеја пре четири године и која је недавно пронађена у Србији и враћена фондацији, оштећена, али да се може рестаурисати.

Лукас Глор рекао је новинарима у Цириху да је слика француског импресионисте на неколико места поцепана пошто је украдена из галерије у Цириху.

Он је објаснио да ће бити потребно извесно време како би се слика средила, али уверен је да ће дело бити враћено у пређашње стање, преноси АП.

Четири човека ухапшена су у Србији почетком месеца, а слика украдена 2008. године пронађена је и враћена фондацији.

Слика Едгара Дегаа "Лудвиг Лепик и његове ћерке" из 1871, која је украдена 2008. заједно са сликом Пола Сезана "Дечак у црвеном прслуку" у Цириху, пронађена је, саопштило је данас швајцарско министарство за јавне послове.

Слика процењена на 10 милиона швајцарских франака (осам милиона евра) враћена је власнику, Фондацији "Бирле", рекао је извор из министарства, преноси агенција АТС.

То је последња од четири пронађене слике које су 10. фебруара 2008. украла тројица српских држављана.

Агенција наводи да је слика пронађена пре неколико месеци у Србији, али да то у интересу истраге није обелодањено све док Сезанова слика није враћена швајцарском власнику.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво