Читај ми!

Притвор због злоупотреба у "Азотари"

Одређен притвор тројици осумњичених да су оштетили панчевачку "Азотару" за 8,3 милиона евра. Четири особе пуштене да се бране са слободе.

Виши суд у Београду одредио је рано јутрос притвор до 30 дана за тројицу осумњичених да су злоупотребом службеног положаја оштетили "Азотару Панчево" за 8,3 милиона евра, док је четворо осумњичених пуштено да се брани са слободе.

Притвор је одређен бившем генералном директору "Азотаре Панчево" Вујадину Јанковићу, члану власничког конзорцијума Душану Ступару и Чедомиру Ивковићу из "Серво Михаљ инжењеринга", рекао је Танјугу Ступаров адвокат Зоран Атељевић.

Према његовим речима, са слободе ће се бранити бивша директорка Центра за контролу приватизације Јулијана Вучковић, као и три пројектанта за процену вредности: Јован Удицки, Јелица Ивковић и Милан Цветићанин.

Истражни судија је после саслушања, које трајало до раних јутарњих сати, против свих седморо осумњичених покренуо истрагу због кривичног дела злоупотребе службеног положаја у продуженом трајању.

За двојицом страних држављана Витмандисом Кучинкасом и Симонасом Кашусом, који су обухваћени захтевом за истрагу а нису још доступни правосудним органима Србије, требало би да буде расписана потерница, али ће одлуку о томе, такође, донети Виши суд у Београду.

Осумњичени се терете за злоупотребе приликом приватизације "Азотаре" у Панчеву, и то део који се односи на продају производног погона "Карбамид 2".

На терет им се ставља продужено кривично дело злоупотребе службеног положаја из којег је нанета штета буџету Републике Србије близу милијарду динара, односно око 8,3 милиона евра. За то дело прети им казна до 12 година затвора.

Сумња се да су себи прибавили противправну имовинску корист од око 5,4 милиона евра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво