Читај ми!

Ухапшени разбојници из Македоније

Краљевачка полиција ухапсила криминалну групу из Македоније, која је починила више пљачки у градовима у Србији. Сумња се да је група починила више пљачки и у Грчкој и Аустрији. Њима је одређено полицијско задржавање до 48 сати.

После вишемесечног оперативног рада, службеници Полицијске Управе Краљево ухапсили су добро организовану криминалну групу из Македоније.

Група је у току прошле и ове године, у више наврата, починила више тешких крађа на подручју Краљева, Крагујевца, Јагодине, Крушевца, Чачка и Ужица. Сумња се да су пљачкали и на територији Грчке и Аустрије.

На конференцији за новинаре у Полицијској управи у Краљеву речено је да су ухапшени Зоран Митрески (29), Даниел Крстески (27), Деан Милошевски (21) и Кристијан Вељаноски (25), сви из Прилепа.

Начелник Полицијске управе Богољуб Живковић је рекао да су двојица осумњичених ухапшена приликом синоћне акције у приградском насеља Кованлук, док су друга двојица успела да побегну и они су ухапшени јутрос на подручју Јагодине.

Приликом акције у насељу Кованлук полицијски службеници су ради упозорења испалили два хица у ваздух, а осумњичени у тренутку хапшења, како је рекао, нису имали оружје, али се не искључује могућност да су га током бекства одбацили.

Живковић је рекао да је ова криминална група била специјализована за обијање станова.

"Наменски су рентакар возилима долазили у Србију, одрадили би неколико станова и одмах се враћали у Македонију. Били су специјализовани за ломљење жлеба браве, а односили су новац, злато и техничку робу мањег габарита", казао је Живковић.

Према сазнањима полиције, осумњичени нису имали сараднике у градовима у којима су вршили кривична дела.

Живковић је рекао да постоје сазнања да је ова група обавила и више кривичних дела од ових која су до сада позната, а постоје индиције да су слична дела радили и у Грчкој и Аустрији.

Током оперативног рада полиција није сарађивала с колегама из Македоније, а јутрос је успостављен контакт са македонском полицијом која треба да помогне у доказивању кривичних дела, јер сва украдена роба је одвезена у Македонију.

"Оваква хапшења се сматрају професионалним успехом, јер се ради о уско специјализованој групи за вршење одређених кривичних дела, која при томе врло брзо нестаје са простора на коме их изврши", рекао је Живковић.

Краљевачка полиција је од почетка године ухапсила још једну овакву групу која је долазила са стране и на подручју овог града вршила провалне крадје.

Четворица осумњичених држављана Македоније су задржана до 48 сати и против њих ће бити поднете кривичне пријаве због сумње да су извршили кривична дела тешке крађе, кривична дела везана за дрогу и напад на службена лица у вршењу дужности.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво