Читај ми!

Стеже се обруч око Шарића

Око одбеглог нарко-боса Дарка Шарића стеже се обруч, каже директор полиције Милорад Вељовић. Бегунцу би било најбоље да се сам преда, наводи Вељовић.

Директор полиције Србије Милорад Вељовић изјавио је да се стеже обруч око одбеглог нарко-боса Дарка Шарића и оцењује да ће се бегунац ипак сам предати.

"Мислим да се стеже обруч око њега. Остајем при ранијој оцени да ће он, ипак, доћи сам да се преда", рекао је Вељовић извештачу Танјуга у Будви где се одржава скуп шефова полиција региона.

Милорад Вељовић верује да се Шарић крио у Јужноафричкој Републици, али да од полиције те државе никада није било званичне потврде те информације.

Директор Управе полиције Црне Горе Божидар Вуксановић рекао је да црногорска полиција стоји на располагању колегама у Србији ради пружања информација о могућем лоцирању Дарка Шарића.

Вуксановић је рекао да црногорска полиција, међутим, нема информација да се Шарић налазио у Јужној Африци.

"Све податке које имамо, као и податке које добијамо од Интерпола прослеђиваћемо Србији, која потражује Шарића", рекао је Вуксановић.

Вуксановић је поручио да ће Шарић бити ухапшен у Црној Гори уколико се деси да се нађе на њеној територији.

"Уколико се деси да он буде на територији Црне Горе поступићемо одговорно, односно у складу с расписаном потерницом", истакао је Вуксановић и заложио се за још активнију размену података између полиција у региону.

Генерални секретар Интерпола Роналд Нобл није желио да коментарише случај Шарић, док је директор Еуропола Роб Ваинвригхт новинарима рекао да та полицијска организација није директно укључена у случај Шарић, јер Црна Гора и Србија нису пуноправне чланице ЕУ.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се