Читај ми!

Ухапшене особе за проневеру новца

Београдска полиција ухапсила две особе осумњичене да су оштетилe Фонд за развој Србије и АИК банку из Ниша за укупно 125 милиона динара.

Због сумње да су оштетили Фонд за развој Србије и АИК банку из Ниша за укупно 125 милиона динара, полиција је привела две особе истражном судији Вишег суда у Београду.

Ухапшени су Јордан Р.(48) и Александар Ђ.(34), који се терете за ненаменско трошење кредита које су узели од Фонда за развој и АИК банке из Ниша, док се за исто кривично дело у притвору већ налазе Бојан Р. (41) и Славољуб Ј.(50).

Осумњичени су од марта до јула 2011. године извршили наведено кривично дело и оштетили Фонд за развој Србије за 95 милиона динара и АИК банку А. Д. Ниш за 30 милиона динара. Њих четворица су осумњичени и да су доставили фалсификовану документацију о стављању непокретности под хипотеку како би добили кредите од Фонда за развој и АИК банке.

Кривична дела осумњичени су извршили тако што су код Фонда за развој и АИК банке са привредним друштвом "Старкос д.о.о", чији је власник и одговорно лице Јордан Р., аплицирали за добијање кредита, а као средства обезбеђења понудили пословни простор - халу у Младеновцу и кућу у Београду".

Када су из Фонда за развој и АИК банке због неизмиривања обавеза покушали да активирају средства обезбеђења - хипотеке, сазнали су да хипотеке над непокретностима нису успостављене, односно да су оптужени доставили фалсификоване изводе из листа непокретности, тачније фалсификована решења о упису хипотеке, као и фалсификоване заложне изјаве власника непокретности, кажу званичници МУП-а.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво