Читај ми!

Нарко-дилери упецани у "Мрежи"

Шест особа ухапшено и заплењено три килограма хероина у акцији која је спроведена у близини основних и средњих школа на подручју Србије. Пронађени наркотици код 51 особе.

У полицијској акцији спроведеној на подручју 27 полицијских управа у околини 560 основних и средњих школа ухапшено је шест особа којима је одређено полицијско задржавање до 48 сати.

Министар унутрашњих послова Ивица Дачић рекао је да су код 51 особе које су затечене у близини школа пронађени различити наркотици и да ће против њих бити поднето 60 кривичних пријава.

"У оквиру акције 'Мрежа' која је јуче спроведена на подручју свих полицијских управа на територији Србије опсервирано је 560 основних и средњих школа, прегледано и претресено 38 угоститељских објеката и 19 отворених простора и претресено 260 лица због сумње да би могли да буду циљ и објекат акције", рекао је Дачић новинарима у Београду.

"Мрежа" је полицијска акција против дилера дроге која треба да спречи продају и растурање наркотика у школама и око школа у Србији.

Дачић је рекао да се шест лица задржаних у притвору терети за кривична дела држања, производње и продају опојних дрога и за неовлашћено ношење оружја.

Он је додао да је у оквиру акције "Мрежа" заплењено три килограма хероина, 16 аутомобила, од којих су два украдена, затим више хиљада евра и више од десет комада различитог оружја.

У двориштима средњих школа у Београду и Суботици откривено је седам места за скривање наркотика. Током акције откривено је и осам илегалних лабораторија у Крушевцу, Прокупљу, Зајечару, Смедереву, Ваљеву, Крагујевцу и две у Новом Саду.

"Циљ акције 'Мрежа' је да се деца заштите од дилера дроге који су најприсутнији у школама, на шта указују и сами родитељи", истакао је Дачић и додао да је ово континуирана акција која се спроводи у циљу сузбијања шверца дроге заједно с Министарством просвете и другим надлежним инситуцијама и да даје изванредне резултате.

Он је навео и да се акција "Мрежа" може посматрати у континуитету с акцијом "Морава" током које је заплењено више тона наркотика и процесуирано око 10.000 особа.

Дачић је нагласио да сталним контролама, надзором и другим методама можемо спречити "тровање наше деце".

Директор полиције Милорад Вељовић најавио је да ће овакве акције и даље трајати, јер је непобитно утврђено да постоји веза дилера са ученицима, што је доказала и акција "Мрежа".

Министар просвете Жарко Обрадовић рекао је да ће бити покренут поступак против директора школа где је дрога пронађена.

"Подржавано ову ефикасну акцију полиције и тужилаштва, а покренућемо и поступке против директора седам школа где је дрога пронађена, како би одговорност свакога у ланцу обавеза у борби против овог зла била утврђена и како бисмо отклонили опасност да наркотици буду део шклоског амбијента", изјавио је Обрадовић.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво