Читај ми!

Поново негирала убиство сина

Марина Андрејић, оптужена за убиство сина Ђорђа у јулу 2010. године, на претресу у другостепеном поступку пред Апелационим судом у Београду, поново негирала кривицу. Оптужена тврдила да јој је претходни исказ, у коме је признала убиство, изнудила полицију у Великом Градишту.

Апелациони суд у Београду одржао је данас главни претрес у другостепеном поступку против Марине Андрејић, из Мајиловца код Великог Градишта, која је оптужена да је убила 13-огодишњег сина Ђорђа 22. јула 2010. године, ударивши га дршком од мотике у пределу потиљка.

Она је у децембру 2011. по други пут осуђена у Вишем суду у Пожаревцу на 20 година затвора због убиства сина, пошто је прву пресуду Апелациони суд укинуо како би се прецизно утврдило на који је начин дете убијено.

Апелациони суд је одлучио да отвори претрес и изведе неопходне доказе, јер мора да донесе правоснажну пресуду у том случају, а сматра да првостепена пресуда садржи битне повреде постука рекао је на почетку суђења председник судског већа Сретко Јанковић.

Трочлано судско веће на данашњем претресу је детаљно испитивало Андрејићеву, која негира убиство сина, као и још шест сведока.

Андрејићева је, кроз плач, поново тврдила да није убила дете и да јој је исказ у полицији, дат 27. јула 2010, у коме је признала убиство, изнуђен после три дана тортуре и малтретирања "да призна јер је тако за њу боље".

Полицију оптужила за тортуру

За тортуру она је оптужила полицију из Великог Градишта, а посебно је навела да је фамилија њеног мужа, са којим је 18 година у браку, "од почетка не подноси и говори јој да је курва".

Андрејићева је детаљно објаснила како се и зашто нашла сама у шуми са Ђорђем и рекла да је видела своје мртво дете, додајући да "га никад не би оставила на том месту, већ би остала уз њега без обзира шта би ми се десило".

На питање члана већа судије Миограга Мајића како објашњава нестанак и смрт свог детета, Андрејић је рекла да верује да су га напале дивље животиње, као и да мисли да нико није имао мотив да га убије.

Андрејевићева је у притвору од 25. јула 2010. године, када је ухапшена три дана од нестанка њеног сина Ђорђа.

Ђорђе је нестао 22. јула, када је са мајком отишао на њиву ван села. Марина, која од почетка негира да је убила дете, кући се вратила два дана касније, али без сина, након чега је ухапшена.

Петсто људи трагало за дечаком

Више од 500 људи данима је трагало за дечаком, али он није пронађен. Ловци су 7. новембра прошле године пронашли лобању, а тај терен претраживан је и у наредних неколико дана како би се пронашли и остали делови дечаковог тела.

ДНК анализом лобање, коју је извршио Биолошки факултет у Београду, утврђено је да припада несталом дечаку.

У оптужници се наводи да је Марина Андрејић 22. јула 2010. године лишила живота своје дете тако што је, изнервирана његовим одбијањем да поступи по њеном налогу и оде у село по помоћ, дрвеном држаљом мотике коју је са собом носила, ударила у пределу потиљка и задње стране врата.

Од тог ударца Ђорђе се срушио на земљу, задобивши тешке телесне повреде које су узроковале смрт. Оптужена га је затим однела до ивице багремове шуме, где га је спустила на земљу леђима окренутим ка земљи, прекрила грањем и тако оставила.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво