Читај ми!

Пресуда за пожар у Лучанима

Суд у Чачку изрекао казне двојици руководилаца фабрике "Милан Благојевић" у Лучанима због пожара 1997. године, када је настрадало осам особа. Ово је друга пресуда Основног суда, пошто је прва укинута решењем Окружног суда.

Основни суд у Чачку осудио је двојицу руководилаца фабрике наменске индустрије "Милан Благојевић" у Лучанима на затворске казне од годину и више дана, због пожара у барутани те фабрике 1997. године, када је троје људи погинуло, а петоро касније умрло од последица пожара.

Због кривичног дела против опште сигурности, тадашњи руководилац Сектора заштите на раду Мирко Јоковић осуђен је на 14 месеци затвора, а руководилац Службе заштите на раду Раденко Матијашевић, на 12 месеци казне затвора, рекла је портпарол Основног суда Наташа Лазовић.

Она је рекла новинарима да је Основни суд ослободио руководиоца производње Радишу Броћића и сменског пословођу Радомира Томашевића, док је поступак против руководиоца радне јединице Јанка Клашњића обустављен због смрти.

Пресуда Основног суда је тек друга пресуда за несрећу која се догодила 3. децембра 1997. године, када је у пожару у барутани фабрике у Лучанима троје радника погинуло, а још пет радника умрло касније током лечења од последица пожара.

Прво суђење завршено је 28. јануара 2008. године и тада су Клашњић, Броћић, Јоковић и Матијашевић осуђени на по три и по године, а Томашевић на три године затвора.

Та пресуда Општинског суда у Чачку укинута је решењем Окружног суда и враћена на поновни судски поступак.

Уколико на последњу пресуду Основног суда у Чачку буде жалби њих ће разматрати и коначну пресуду донети Апелациони суд у Крагујевцу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво