Читај ми!

Нагодба са Шарићевом групом

Шесторица припадника Шарићеве групе признали, у замену за блаже затворске казне, да су учествовали у шверцу кокаина из Латинске Америке. Тужилац Миљко Радисављевић најављује да би ускоро могло да буде закључено још нагодби са припадницима Шарићевог клана.

Специјални суд донео је прве пресуде припадницима криминалне групе Дарка Шарића. Реч је о шесторици оптужених који су се са Тужилаштвом нагодили и признали учешће у шверцу више од две тоне кокаина из Латинске Америке у замену за блаже затворске казне, које се крећу од две године и девет месеци до 10 и по година.

Споразум о признавању кривице закључили су: Милош Пандрц (30), Марко Воротовић (32), Дејан Ракић Рака (36), Никола Павловић Џони (32), Александар Миодраг (31) и Милош Крповић (36), рекао је данас тужилац за организовани криминал Миљко Радисављевић.

Тужилац је најавио да би ускоро могло да буде закључено још нагодби са припадницима Шарићевог клана.

Оптужени Борис Лабан и Драган Лабудовић преговарају са тужилаштвом под којим условима ће да признају учешће у шверцу више од две тоне кокаина из Латинске Америке у западну Европу у октобру 2009. године, рекао је њихов бранилац Ивица Вуковић.

Према споразумима, од двојице оптужених договорено је трајно одузимање два стана и три аутомобила.

Према речима тужиоца, Милош Пандрц је за 10 и по година затвора признао да је био припадник Шарићеве групе за коју је кријумчарио кокаин на подручју Бразила 2008. и у Уругвају октобра 2009, који је заплењен у акцији "Балкански ратник".

Према закљученом споразуму, трајно му се одузимају два стана на Новом Београду и у Филмском граду површине 76 квадратних метара и аутомобил "ауди 6".

Марко Воротовић, због истих кривичних дела, прихватио је казну од девет година затвора.

Са Дејаном Ракићем Раком закључен је споразум по коме је признао злочиначко удруживање и стављање у промет опојних дрога и сагласио се да за ова дела добије казну у трајању од осам година, као и да му трајно буду одузети аутомобили "мерцедес А класе" и "ситроен Ц5".

Никола Павловић Џони се са тужилаштвом нагодио да призна иста кривична дела и да му се за њих изрекне казна од осам година затвора.

Александар Миодраг је у споразуму са тужилаштвом признао да је био припадник Шарићеве групе и да је био умешан у шверц кокаина у Бразилу 2008, када је пренео 250.000 евра из Србије у Бразил. Сагласили су се да му се за учињена кривична дела изрекне јединствена казна од четири године затвора.

Са тужилаштвом се споразумео и Милош Крповић признајући да је био припадник Шарићеве групе и да је извршио кривично дело фалсификовања исправа у помагању, због чега му је одређена казна од две године и девет месеци затвора, прецизирао је Радисављевић.

Суд је у претходна два дана одржао рочишта на којима је прихватио споразуме о признању кривице и оптуженима изрекао пресуде са утврђеним казнама, рекао је Радисављевић.

Специјални суд је одлучио да у односу на остале оптужене припаднике Шарићеве "кокаинске групе" обједини све поступке у један процес и настави суђење у складу са новим Закоником о кривичном поступку.

Радисављевић очекује да ће поменути споразуми значајно утицати на убрзање судског поступка и олакшати посао суду.

Требало би да данас, пред Специјалним судом, формално почне обједињено суђење осталим припадницима Шарићеве групе.

Дарко Шарић, Горан Соковић и још петорица оптужених су у бекству, па им се суди у одсуству.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара