Читај ми!

Признање за блажу казну

Неколико оптужених из групе Дарка Шарића преговара са Тужилаштвом о признању кривице, због чега је поновљено суђење одложено. Како РТС незванично сазнаје, реч је о најмање четворици оптужених.

Почетак поновљеног суђења припадницима криминалне групе Дарка Шарића одложен је за среду, јер неколико оптужених преговара са Тужилаштвом за организовани криминал о признању кривице, а како РТС незванично сазнаје реч је о најмање четворици оптужених.

Председник судског већа најавио је да ће објединити четири поступка за кријумчарење кокаина, која се у том суду воде против Шарића.

Детаљи споразума нису познати, а биће објављени тек уколико суд буде прихватио то што су уговорили тужилаштво и оптужени.

Споразумним окончањем кривичног поступка оптужени признаје кривицу у замену за блажу казну од оне коју би иначе могао да добије уколико би његова кривица била доказана.

Адвокат тројице оптужених Љубисав Батан Радосављевић рекао је да постоји неколико предлога окривљених и њиховох браниоца за споразум о признању кривице.

"Колико је мени познато постоје два или три споразума о приознању кривице, чека се доношење пресуде суда о споразуму о признању кривице", рекао је Радосављевић.

Део адвоката био је изненађен данашњим одлагањем суђења. Захтевали су да их суд пре изношења одбране њихових клијената упозна са свим детаљима склопљених споразума, како би се припремили за наставак поступка.

Прошлог месеца, адвокати оптуженог Милоша Крповића поднели су захтев за склапање споразума о признању кривице. Крповић је оптужен за фалсификовање пасоша.

Иначе, товар са дрогом због којег се суди криминалној групи Дарка Шарића, пресретнут је 15. октобра 2009. године заједничком акцијом "Балкански ратник" америчке агениције ДЕА, српске БИА и полиције Уругваја.

Дарко Шарић, Горан Соковић и још петорица оптужених су у бекству, па им се суди у одсуству. Остала једанаесторица који су на оптуженичкој клупи негирали су кривицу и учешће у шверцу кокаина.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара