Читај ми!

Бојовићу осам месеци затвора

Луки Бојовићу потврђена казна од осам месеци затвора због фалсификовања личних докумената. Бојовић почетком фебруара ухапшен у Шпанији са хрватским пасошем.

Апелациони суд у Београду правоснажно је осудио на осам месеци затвора Луку Бојовића због фалсификовања личних докумената, објављено је на сајту тог суда.

Том одлуком потврђена је казна Бојовићу од осам месеци затвора на коју га је осудио Први основни суд у Беогаду, али је Апелациони суд преиначио кривично дело за које је Бојовић оглашен кривим.

Уместо два кривична дела фалсификовање исправе Бојовић је правоснажно осуђен због једног кривичног дела - фалсификовање исправе у продуженом трајању.

Бојовић је почетком фебруара ухапшен у Шпанији са лажним документима, односно хрватским пасошима. Србија га тражи због више убистава као и због одслужења казне од 14 месеци затвора на коју је осуђен због недозвољеног држања оружја и фалсификованих личних карата.

Министарство правде Србије упутило је Шпанији захтев за екстрадицију Бојовића и двојице припадника бившег "земунског клана" који су 9. фебруара ухапшени у Валенсији по потерници српског Интерпола.

Уз захтев за изручење Бојовића, Владимира Милисављевића званог Влада Будала и Синише Петрића званог Зеница, Шпанији је прослеђена и документација о кривичним делима за која их терети Србија од око 2.000 страна.

У питању је један од најобимнијих предмета, пошто се они сумњиче за више десетина убистава и других тешких кривичних дела, међу којима је и убиство премијера Зорана Ђинђића.

Првостепену одлуку донеће шпански суд пошто размотри документацију и захтев за изручење, на коју окривљени имају право жалбе, а коначну одлуку о изручењу донеће шпански министар правде.

Бојовићу, који је већ годину и по дана у бекству, у одсуству се суди због три убиства и два покушаја убиства, док је Милисављевић правоснажно осуђен на 40 година затвора због кривичних дела које је извршио као припадник "земунског клана" и на 35 година затвора због учешћа у убиству премијера ђинђића, а за отмицу власника "Делте" Мирослава Мишковића на седам година затвора.

Петрић је, такође, правоснажно осуђен на максималну казну због убиства од 15 година затвора и остало му је да одслужи још три године и десет месеци пошто је побегао из земље у току издржавања казне.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара