Читај ми!

Ухапшен припадник ОВК

Бивши припадник ОВК Бури Таљака ухапшен због злочина над српским цивилима у Призрену, 1999. године. Осумњичени се налази у притвору у Пожаревцу. Очекујем да ће предмет прећи у надлежност Одељења за ратне злочине Вишег суда у Београду, рекао Бруно Векарић.

Српска полиција ухапсила је припадника бивше Ослободилачке војске Косова Бурија Таљаку у Мердарима због сумње да је извршио ратни злочин над српским цивилима у Призрену 16. јуна 1999. године.

Заменик тужиоца за ратне злочине Бруно Векарић рекао је да се Таљака сумњичи да је са још два лица наоружан аутоматским оружјем и ножевима ушао у стан српске породице коју су физички злостављали, опљачкали, а затим уз претње протерали из стана у насељу Ортаков и из града Призрена.

Према његовим речима, осумњичени се налази у притвору у Пожаревцу, пошто се поступак води у пожаревачком суду.

"Очекујем да ће предмет прећи у надлежност Одељења за ратне злочине Вишег суда у Београду, јер радња извршења има сва обележја кривичног дела ратног злочина против цивилног становништва", рекао је Векарић Танјугу.

Векарић је напоменуо да су Тужилаштву за ратне злочине доступни оштећени, односно српска породица над којом је злочин извршен, што је веома важно за вођење поступка.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара