Читај ми!

Пронађено тело Милана Јуришића?

У Шпанији у току истрага због сумње да је бивши припадник земунског клана Милан Јуришић убијен у тој земљи. Министар Ивица Дачић каже да је пронађено тело које је на вештачењу, а сумња се да је реч о бившем припаднику земунског клана.

Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић изјавио је данас да се у Шпанији води истрага у вези са сумњом да је бивши припадник земунског клана Милан Јуришић убијен у тој земљи, пошто је пронађено тело које се налази на вештачењу.

Министар унутрашњих послова Ивица Дачић рекао је да шпанска полиција истражује тврдње да је убијен члан земунског криминалног клана Милан Јуришић.

"Тренутно се обавља истрага због сумње да се десило убиство Милана Јуришића и да се његови посмртни остаци налазе у једној реци у Шпанији", рекао је Дачић новинарима у Палати Србије.

Дачић је додао да су у току вештачење и анализе, после чега ће се знати да ли су то остаци Јуришића.

"Очекујемо да се у наставку истраге шпанске полиције разреши питање неких убистава. То је важно да бисмо ставили тачку на постојање земунског клана и решили мистерију о томе да ли су неки живи или нису", рекао је Дачић.

Министар шпанске полиције Хорхе Фернандес Диас рекао је да је истрага у рукама правосудних органа и криминалистичке полиције и да не жели да се остави места било каквој сумњи.

"Ускоро очекујемо да се полицији Србије доставе конкретни резултати те истраге", навео је Фернандес Диаз коме је министар Дачић због изузетне сарадње у акцији хапшења вође земунског клана Луке Бојовића у Шпанији уручио плакету "Јован Ненадовић".

Полиција је до података о могућој локацији сазнала у писму пронађеном у стану недавно ухапшеног припадника земунског клана Луке Бојовића у Валенсији, наводе шпански медији.

Шпански Ел Паис пише да се у писму, које је на српском језику, наводи да је Јуришић убијен после свађе са Бојовићем због једне женске особе. Аутор писма описује и свиреп начин на који је убиство извршено – чекићем, после чега је тело самлевено у машини, а остаци бачени у реку. Полицијски извори наводе и да се спомиње да су "неки делови тела поједени, а да је једна машина за млевење уништена и да су 'Земунци' просторије у којој је убиство извршено чистили пет дана".

Сретко Калинић рекао је раније да је он убио и Јуришића и Нинослава Константиновића, такође припадника земунског клана.

Обустављање поступка, пресуда остаје

Портапрол и судија Специјалног суда Маја Ковацевић рекла је да ће извршење казне против Јуришћа бити обустављено уколко се утврди да је он убијен, али ће правоснажне пресуде којима је осуђен на вишедеценијске казне затвора остати на снази.

Јуришић је правоснажно осуђен на 30 година затвора због учешћа у убиству премијера Србије Зорана Ђинђића, на 20 година затвора због учешћа у кривичним делима која је извршио као припадник "земунског клана", као и на две године затвора због учешћа у отмици власника "Делте" Мирослава Мишковића.

Према њеним речима, Јуришић је био битан у организацији и реализацији атентата на премијера.

"Имао је унапред одређени задатак да набави радне комбинезоне и алате који су били потребни за чланове завере и био је задужен да чува паркинг место Владимиру Милисављевићу који је дошао накнадно и одвезао атентаторе са лица места", рекла је Ковачевићева Танјугу.

Што се тиче Нинослава Констатиновића, преосталог члана "земунског клана" за којим се трага, Ковачевићева је рекала да ће, уколико буде ухапшен, бити послат на извршење казне.

Констатиновић је осуђен на 35 година затвора због убиства премијера Ђинђића и у извршењу атентата је био задужен да са Звезаном Јовановићем пронађе локацију за атентат, да прати премијера Ђинђића на Копанику и обавештава чланове групе о томе, навела је Ковачевићева.

Поред тога, он је, како је навела, пушку којом је извршен атентат сакрио на једном месту на Новом Београду.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара