Читај ми!

Тужилац тражи продужење притвора

Косовско тужилаштво затражило продужење притвора за петорицу Срба из Косовског поморавља ухапшених због сумње да су подривали уставни поредак Косова.

Специјални косовски тужилац Басри Морина затражио је од кривичног већа Еулекса, којим председава судија Мариола Пасник, да се продужи притвор петорици Срба из Косовског поморавља, ухапшених због оптужби да су подривали уставни поредак Косова.

Бранилац једног од ухапшених, адвокат Дејан А. Васић, изјавио је да је у образложеном захтеву, тужлаштво затражило продужење притвора због, како су навели, опасности од бекства, утицаја на сведоке и понављања кривичног дела.

Кривично веће ће одлуку о овом предлогу донети током наредних пет дана, рекао је Васић и додао да се може десити да истрага буде проширена.

Четворица од пет Срба из Косовског поморавља негирали су пред Специјалним тужилаштвом у Приштини одговорност за кривична дела која им се стављају на терет, а сутра ће се о кривици изјаснити и последњи из групе главноосумњичени Златко Денић.

"У одговору на захтев Специјалног тужилаштва, који ћу сутра упутити, изложићу аргументе који би морали да иду у прилог мом брањенику који је означен као главноосумњичени", рекао је Васић.

Он је додао да је нејасно зашто су истражне радње које је тужилаштво спровело вођене без присуства одбране, али из цитата неких од делова сведочења оштећених може се закључити да се ради о оптужбама које су тешке и озбиљне.

Специјалне јединице косовске полиције ухапсиле су 25. фебруара Златка Денића, Горана Матропазовића, Николу Трајковића и Драгана Стојковића, који су у Полицијској управи Гњилане измештеној 1999. године у Врању радили на издавању пасоша и возачких дозвола.

Четворици радника МУП-а Србије, који су радили у централној Србији а живе на Косову, и матичару у пензији Младену Димитријевићу, међународни судија из Еулекса одредио је притвор од 30 дана због сумње да су подривали уставни поредак Косова.

У полицијској акцији специјалаца "Росу" заплењена је одређена количина доказног материјала из кућа Срба који су ухапшени, а у акцији је био ухапшен и Трајан Денић који је убрзо ослобођен.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 16. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара