Читај ми!

Трагедија код Алексинца

Ученик средње школе из околине Алексинца извршио самоубиство због дуга од 500 евра. Полиција ухапсила два његова друга због сумње да су покушали да му изнуде новац. Ухапшенима одређен притвор.

Седамнаестогодишњи ученик Средње техничке школе "Прота Стеван Димитријевић" у Алексинцу у петак је извршио самоубиство, а претпоставља се да се убио због дуга од 500 евра. Младић је извршио самоубиство у дворишту своје породичне куће у селу Рутевац, тако што је из очеве ловачке пушке пуцао себи у главу. Због његових година, полиција и тужилаштво инсистирају да се не објављују чак ни иницијали младића.

Дан после самоубиства младића, полиција је ухапсила његове вршњаке, Н.Ђ. и М.П. због основане сумње да су извршили кривично дело изнуде у покушају. Они су приведени истражном судији Вишег суда у Нишу, који им је после саслушања одредио једномесечни притвор.

Поједини медији пренели су да су њих двојица, уз претње, тражили од младића да им врати дуг од 500 евра. Полицијска управа Ниш није саопштила никакве детаље, зато што је истрага у току, а и због тога што је реч о малолетницима.

Породица настрадалог младића није желела да коментарише наводе штампе.

Они су потврдили да су у синовљевом мобилном телефону пронашли СМС поруку у којој његови школски другови траже да врати дуг од 500 евра. Међутим, како су рекли екипи РТС-а, родитељи нису знали за дечаков проблем.

Породица је дозволила екипи РТС-а да посети место у дворишту где је несрећни младић себи пуцао у главу из очеве ловачке пушке.

Директор Средње техничке школе у Алексинцу Драган Петковић потврдио је РТС-у да је у разговору са родитељима ухапшених дечака сазнао да је новац заиста позајмљен.

Један од другова је, како наводи, чак продао породични златни накит, да би помогао другу. Директор каже да ништа није било чудно у понашању тих младића последњих дана.

Портпаролка Вишег суда у Нишу Тамара Савић Цветановић каже да никакве детаље не могу да саопште, осим да је двојици малолетника из Алексинца одређен једномесечни притвор.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара