Читај ми!

Диковић тужио Кандићеву

Због тврдњи да је наводно одговоран за ратне злочине почињене на Косову 1998 и 1999. године, начелник Генералштаба ВС Љубиша Диковић поднео тужбу против Наташе Кандић. Очекујем суђење засновано на праву, а не политичким притисцима, рекла Кандићева поводом тужбе.

Начелник Генералштаба Војске Србије Љубиша Диковић поднео је тужбу против директорке Фонда за хуманитарно право Наташе Кандић због тврдњи да је наводно одговоран за ратне злочине почињене у зони његове одговорности на Косову и Метохији 1998. и 1999. године.

Тужба је, како је објавио лист Данас, поднета Првом основном суду у Београду, на основу седам тачака из досијеа о Диковићу који је крајем јануара ове године објавио Фонд, а у коме се тврди да је 37. моторизована јединица Војске СРЈ на Косову, којом је командовао Диковић, а коју је Слободан Милошевић одликовао Орденом народног хероја, починила злочине убиства цивила, силовања, малтретирања, пребијања.

Диковић је раније одбацио оптужбе ФХП и Кандићеве као неистине и удар на Војску Србије "као стабилну и угледну институцију и удар на функцију начелника Генералштаба".

Навео је и да је парадоксално мишљење ФХП да је за погибију припадника Војске у својој држави 1999. године крив он, а не терористичка организација која је извела напад и убила људе.

Директорка Фонда за хуманитарно право Наташа Кандић рекла је поводом тужбе да очекује да суђење буде засновано на праву, а не политичким притисцима.

Кандићева је навела да ће присуствовати суђењу када буде било заказано и да "од реформисаног правосуђа очекује да реагује на основу доказа и докумената, а не ставова и притисака политичара".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
28° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара