Читај ми!

Ублажена казна Кристијану Голубовићу

Кристијану Голубовићу потврђена казна због недозвољеног држања оружја, а наложено ново суђење због трговине наркотицима. Осуђенику продужен притвор до одлуке Вишег суда, пред којим ће одговарати због трговине дрогом.

Апелациони суд у Београду делимично је укинуо пресуду којом је Александар-Кристијан Голубовић био осуђен на седам и по година затвора и правоснажно га осудио на две године и три месеца затвора због недозвољеног држања оружја.

Део пресуде којом је Голубовић био осуђен на шест година затвора због трговине дрогом на подручју Новог Пазара и Београда укинут је и наложено је ново суђење, наводи се у одлуци Апелационог суда која је објављена на сајту суда.

Голубовићу је продужен притвор до даље одлуке Вишег суда у Београду, који треба поново да му суди.

Истом одлуком Апелациони суд је правоснажно ослободио оптужби Голубовићеву мајку Миланку, као и Уроша Вуковића, који су били оптужени да су му помагали у препродаји хероина.

Са Голубовићем ће, међутим, на оптуженичку клупу поново сести Сафет Ибровић, Мирсад Фујаљкић и Ферат Скендеровски, пошто је и њима укинута првостепена пресуда којом су били осуђени на вишегодишње казна затвора као припадници Голубовићеве групе.

У образложењу одлуке којом им је укинута првостепена пресуда наводи се да првостепени суд није дао комплетну и детаљну анализу доказа у погледу одлучних чињеница и доказа, нити је извео било какву оцену.

Голубовић је оптужен да је организовао групу која је трговала хероином од почетка августа 2009. године до 16. јануара 2010, када је полиција приликом хапшења запленила 125 грама хероина.

Александар-Кристијан Голубовић је од млађих дана познат у криминалним круговима. Хапшен је више пута, између осталог, у акцији "Сабља", а суђено му је и као вођи криминалне групе која је изнудила 15.000 евра од Петра Зечевића, власника агенције из Сремске Митровице.

Познат је и по бекству из грчког затвора "Маландрино", у којем је служио казну од 14 и по година, због оружане пљачке.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара