Вандализам у градском превозу

Младић који је уништио читач бус плус картица из београдског трамваја, предао се полицији. Двадесетједногодишњем У.Р. одређена је мера задржавања до 48 сати.

Полицији је достављен снимак на којем је приказано хулиганско понашање младића који одваљује и односи читач бус плус картица из београдског трамваја. Ипак, пре реакције полиције, починилац се сам предао.

Сигурносна камера у трамвају, забележила је инцидент, који се у међувремену појавио и на интернету. Иако је знао да га камера снима, младић је у присуству пријатеља одвалио апарат.

"Сам извршилац се препознао на камери, дошао је рекао да је боље да се преда него да га полиција јури", рекао је директор полиције Милорад Вељовић.

Према његовим речима, то је обично кривично дело оштећења туђе ствари и наравно у складу са законом, казна неће бити много ригорозне, али ипак ће то бити казна која заслужује пажњу.

Двадесетједногодишњем У.Р. одређена је мера задржавања до 48 сати. Ово није први пут да се ломе читачи картица у градском превозу. До сада их је, уништено или оштећено више од 800.

"Оно што треба нагласити уређаји ван тог система немају никакву важност, а добили смо информацију да су се појавили и негде неки на пијацама у Панчеву, али они су потпуно неупотребљиви ван овог система", рекао је члан градског већа Жељко Ожеговић.

Трамвај број 13 остао је без апарата, али овај снимак није без реакција и коментара на друштвеним мрежама - од чуђења или осуда до предлога за најстроже казне.

Само на Јутјубу број прегледа снимка, сваког сата био је двоструко већи.

Број коментара 36

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара