Читај ми!

Изгорело поткровље зграде у Нишу

Угашен пожару у насељу Палилула у Нишу у коме је изгорео тавански простор једне стамбене зграде. Нема повређених. Општина Палилула понудила грађанима смештај. Ватрогасне екипе остаће да дежурају из превентивних разлога.

У поткровљу стамбене зграде у улици Старца Вујадина 22 у насељу Палилула у Нишу угашен је пожар у коме је изгорео тавански простор где су се налазиле оставе. Према информацијама из Хитне помоћи нема повређених и станови у згради нису оштећени.

Председник општине Палилула Игор Новаковић обишао је станаре зграде који су евакуисани и понудио им привремени смештај. Ватрогасно спасилачке јединцие остаће да дежурају на лицу места из превентивних разлога.

Пожар је избио око 19 сати у јужном делу поткровља три спојене зграде и убрзо се проширио на цело поткровље. Станари су се брзо евакуисали.

Иако је пет ватрогасних возила стигло врло брзо на лице места, гашење пожара је било отежано јер су прилази згради веома неприступачни.

Практично је коришћено само једно ватрогасно возило са краном. Ватрогасцима су сметала и паркирана возила, па је после пола сата паркинг сервис почео да уклања аутомобиле.

Око 20 сати у овом делу искључена је и струја како не би дошло до веће хаварије.

Командант Ватргасно-спасилачке бригаде Срђан Николић рекао је раније да се пожар није проширио на ниже спратове зграде.

Он је додао да су ватрогасцима притекли у помоћ и припадници Војске Србије, који су обезбедили додатне количине воде за гашење пожара.

О узроцима пожара за сада нема званичних информација

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара