Читај ми!

Притвор српском "Анонимусу"

Хакеру из групе "Анонимус Србија" одређен притвор до осам дана. Против осумњиченог се води скраћени кривични поступак због рачунарске саботаже, а прети му казна до пет година затвора.

Виши суд у Београду одредио је притвор до осам дана припаднику хакерске групе "Анонимус Србија", Г.В. који се сумњичи за напад на неколико сајтова државних органа, рекла је Танјугу портпарол суда Душица Ристић.

Против осумњиченог се води скраћени поступак због сумње да је извршио кривично дело рачунарске саботаже, додала је Ристићева.

Скраћени кривични поступак води се за кривична дела за која је запрећена казна до пет година затвора.

Г.В. је ухапшен у четвртак по налогу Тужилаштва за високотехнолошки криминал, јер је у току преподнева оборио сајтове Министарства правде и Тужилаштва.

"'Анонимус' је најчувенија и најјача хакерска група на планети", објаснио је тужилац за високотехнолошки криминал Бранко Стаменковић у изјави за Танјуг.

Та организација ради управо на извршењу кривичних дела саботаже када су у питању државне институције, државни органи, навео је тужилац и указао да су њени припадници раније нападали и сајтове ЦИА, ФБИ и остале најбрањеније сајтове који се налазе на свим серверима у свету.

У акцији разоткривања хакерске групе су, поред Тужилаштва за високотехнолошки криминал, учествовали Служба за борбу против организованог криминала и Одељење за високотехнолошки криминал МУП-а Републике Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво