Читај ми!

Утврђују се узроци несрећа

Узроци несрећа у Лисичјем Јарку и код Нове Пазове у којима је страдао падобранац и тешко повређен један пилот, биће утврђени наредних дана, изјавила Катарина Андрић Милосављевић из републичког Директората цивилног ваздухопловства.

Наредних дана биће утврђени узроци несрећа у Лисичјем Јарку и код Нове Пазове у којима је приликом лета настрадао један падобранац и тешко повређен пилот, изјавила је Катарина Андрић Милосављевић из републичког Директората цивилног ваздухопловства.

"Још увек је рано рећи шта је узрок пада искусног падобранца у Лисичјем Јарку, вероватно је дошло до његове лоше процене када је у питању извођење неких маневара", рекла је Катарина Андрић Милосављевић гостујући у Јутарњем програму РТС-а.

Када је у питању пробни лет спортског авиона недалеко Нове Пазове у којој је тешко повређен пилот који је приликом слетања промашио писту, она је рекла да је тај авион имао све одговарајуће цертификате и да је пилот био обучен.

"Наредних дана комисија ће утврдити узрок пада обе летелице и апелујем на пилоте да буду опрезни када улазе у кабину и да воде рачуна о свим детаљима пре лета", рекла је Катарина Андрић Милосављевић.

"Треба да провере своју летелицу, да провере да ли је она исправна, своју дозволу, односно да утврде да ли је уредна и цертификована, да ли се они добро осећају и да ли је све у реду, јер су они најодговорнији за лет", кажу из републичког Директората цивилног ваздухопловства.

Један пилот је пре два дана тешко повређен код Нове Пазове, када је његов спортски авион приликом слетања промашио писту, а на аеродрому "Лисичји Јарак" настрадао је падобранац.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво