Читај ми!

Екстремисти спалили заставу у Новом Саду

Активисти екстремистичког покрета СНП "Наши" спалили у Новом Саду заставу Аутономне Покрајине Војводине и исписали графите подршке Ратку Младићу. Полиција идентификовала две особе које су учествовале у паљењу.

Новосадска полиција идентификовала и привела је једну особу са снимка на којем се види како особе у капуљачама пале заставу Војводине, речено је агенцији Бета у полицији.

Полиција је идентификовала још једну особу са снимка, а за њом се трага, саопштили су у полицији.

Додали су да тужилаштво идентификовану особу терети за писање графита, односно за кривично дело оштећења и уништења туђе ствари.

Од приведеног је полиција узела изјаву у вези са исписивањем графита, док се за поступање у вези са паљењем заставе чека истражни судија.

Активисти екстремистичког покрета СНП "Наши" синоћ су спалили заставу Војводине и исписали графите подршке Ратку Младићу на зиду једне зграде на Булевару ослобођења 23, у близини Полицијске управе Нови Сад.

Те графите прекречили су данас активисти Лиге социјалдемократа Војводине, Српског покрета обнове и Новосадског блока.

На тој фасади и раније је био исцртан велики мурал са Младићевим ликом а и њега су у новембру челници ЛСВ и СПО прекречили.

СНП "Наши" су снимак паљења заставе окачили и на Јутјуб.

У саопштењу за јавност су навели да су заставу Војводине запалили "у част рођендана Ратка Младића".

Они су зид ишкрабали шаблонима са Младићевим ликом и графитом "Чанак нема довољно боје да сакрије јунаштво твоје. Срећан рођендан ђенерале".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво