Читај ми!

Несрећа код Бујановца

Девет особа повређено у несрећи код Бујановца када су се сударили комби и аутомобил. Једна особа животно угрожена. Међу повређенима осам припадника Војске Србије.

У саобраћајној несрећи која се догодила јутрос око 6.30 на путу Ниш–Скопље на улазу у Бујановац, девет особа је повређено, од којих шесторо теже. Једна особа је животно угрожена.

Несрећа се догодила када су се сударили комби лесковачких регистарских ознака у коме су били војници под уговором и путничко возило "мерцедес" бујановачких регистарских ознака.

Најтеже је повређен возач "мерцедеса" Шерифи М., који је животно угрожен. Он је са повредама главе збринут на Одељењу неурохирургије Нишке болнице.

У Војној болиници у Нишу налази се петоро војника, од којих је најозбиљније повређен возач комбија. Један војник претрпео је лакше повреде.

Начелник ортопедије Војне болнице у Нишу др Мирољуб Живковић рекао је да су повређени тренутно ван животне опасности. "Дијагностиковање и испитивање повреда кичме и главе је у току", додао је Живковић.

Заменик управника Војне болнице пуковник Александар Петковић напоменуо је да ће неки од повређених, у зависности од процене лекара, бити упућени на лечење у Војно-медицинску академију у Београду.

Један војник, који је теже повређен, смештен је на одељење Ортопедије врањске болнице и није животно угрожен, док су остали збринути амбулантно.

Др Слађана Стошић из Здравственог центра Врање истакла је да су сви пацијенти били свесни и стабилни и да им је указана неопходна помоћ.

Портпарол Основног суда у Врању Србољуб Милосављевић рекао да је до несреће дошло када је из још неутврђених разлога комби прешао на супротну коловозну траку и диркетно се сударио са "мерцедесом" бујановачких регистарских таблица, којим је управљао Шерифи М. из Великог Трновца.

Министарство одбране је саопштило да су повређени професионални војници Марко Станковић, Дејан Стојановић, Саша Марковић, Александар Јовановић, Иван Јовановић, Данило Миленковић, Никола Стаменковић и Иван Младеновић, сви из 41. пешадијског батаљона 4. бригаде Копнене војске.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
15° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије