Читај ми!

Спречен шверц златника

Држављанин САД српског порекла, покушао да изнесе 164 златника вредности 23.500 евра. Цариници на Аеродрому "Никола Тесла" утврдили да не поседује докуменатцију за њих и пријавили га прекршајном судији.

На београдском Аеродрому "Никола Тесла" откривено је 164 златника, вредности 23.500 евра, за које власник није имао документацију, саопштила је Управа царина.

"Држављанин САД српског порекла, који је намеравао да отпутује у Америку преко Франкфурта, пријавио је приликом излазне царинске контроле да са собом носи 84 златника. Утврђено, међутим, да путник не поседује никакву документацију", пише у саопштењу.

Контролом његовог пртљага и личним претресом у његовом џепу је нађено још 80 златника које није пријавио. Према сопственој изјави, златнике је наручио од уштеђеног новца и преузео их у једној фирми у Београду са намером да их понесе на поклон својој породици.

Највећи број, 84 златника, тежине је од по три грама и има верске мотиве, док је 75 златника тежине по 3,5 грама са ликом цара Франца Јозефа, а пет златника је нето тежине од по 14 грама.

Укупна тежина златника је око 600 грама, док је вредност процењена на око 23.500 евра.

Како је путник покушао да изнесе робу за коју није имао неопходну документацију, златници су привремено задржани, а против њега је поднет захтев за покретање прекршајног поступка.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије