Читај ми!

ЕУ недеља могућности – од 21. до 26. јуна у Београду, Новом Саду и Нишу

Европска унија нуди велики број могућности грађанима Србије, институцијама, компанијама и организацијама - од финансијске помоћи до слободног путовања и размене искустава. То је главна порука ЕУ недеље могућности - јединствене серије догађаја која ће се од 21. до 26. јуна одржати у Београду (МТС дворана), Нишу (хотел „Тами“) и у Новом Саду (Новосадски сајам). Недељу могућности партнерски организују Делегација ЕУ у Србији и Влада Републике Србије.

Током пет дана, биће одржано више од 120 информативних сесија и панела, а заинтересовани ће моћи да сазнају како да конкуришу за програме, пројекте и фондове ЕУ. Биће представљене бројне могућности за предузетнике, привреднике, пољопривреднике, студенте, ученике, наставнике, иноваторе, институције, локалне самоуправе, медије удружења грађана и друге организације. 

Очекујемо вас уживо на догађају у три града, док ће заинтересовани моћи да сва дешавања прате и онлајн, као и да постављају питања и добијају одговоре у реалном времену на вебсајту eumogucnosti.rs.

Бројни саговорници анализираће теме из области економије и пружити конкретне информације у вези са фондовима из различитих области као што су бизнис, иновације, образовање, култура и други сегменти сарадње.

Програм Европске недеље могућности тематски је одређен по данима:

  • среда, 21. јун – Економија и бизнис (Београд);
  • четвртак, 22. јун – Образовање, млади и спорт (Београд);
  • петак, 23. јун – Kултура, медијии цивилно друштво (Београд);
  • субота, 24. јун – Пољопривреда (Нови Сад);
  • понедељак, 26. јун – Локални развој, енергетика, зеленатранзиција и прекогранична сарадња (Ниш).

"Европска унија почива на вредностима људског достојанства, слободе, демократије, једнакости, владавине права и људских права и то је основа која омогућава појединцима да напредују, а предузећима да расту, како појединачно тако и колективно. Док је Србија на путу да постане држава чланица, Европска унија већ отвара многе могућности Србији, њеним грађанима и привреди кроз безвизни режим, кроз веома отворен и повољан трговински и инвестициони амбијент, као и кроз многе финансијске програме и пројекте. Србија је земља вредних и креативних људи и бизниса, а ЕУ им помаже да остваре свој потенцијал. Ове прилике доводе до бројних успешних прича у Србији и ми смо поносни што учествујемо у развоју просперитетнијег друштва и боље Европе", каже амбасадор ЕУ у Србији Емануеле Жиофре.

"Недеља могућности круна је дугогодишњег партнерства Србије и Европске уније. Током пет дана интензивног програма, грађани Београда, Ниша и Новог Сада моћи ће да се много конкретније упознају са тим како и под којим условима могу да учествују у многобројним програмима и пројектима ЕУ који су отворени за Србију. Реч је о пружању прилике грађанима да представе своје добре идеје за нове послове, усавршавања, унапређење средине у којој живе и да за њих добију подршку. То су праве користи од европских интеграција, то је утицај на квалитет нашег свакодневног живота", каже министарка за европске интеграције Тања Мишчевић.

Детаљна агенда биће објављена ускоро на вебсајту eumogucnosti.rs.

недеља, 19. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара