Читај ми!

Сајам етно хране и пића

Проширење тржишта, унапређење пласмана и едукација произвођача основни су циљеви Сајма етно хране и пића, рекао државни секретар Министарства пољопривреде Љубиша Димитријевић на отварању манифестације у Београду.

Шести Сајам етно хране и пића, који окупља више од 250 излагача из целе Србије, отворен је у Београдu и трајаће до 29. новембра.

Државни секретар у Министарству пољопривреде, трговине, шумарства и водопривреде Љубиша Димитријевић рекао је, отварајући манифестацију, да је то сјајна прилика за успостављање контаката произвођача и потрошача из различитих делова Србије.

Поред представљања производа и произвођача потенцијалним купцима, сврха Сајма је промоција националних специјалитета, заштита имена, рецептура и географског порекла са циљем утемељења робних марки етно производа.

"Србија има огроман потенцијал - то је земља културне и географске разноликости", поручио је Димитријевић и истакао да је поред проширења тржишта и унапређења пласмана циљ Сајма и едукација произвођача.

Указавши да је жеља да српски производи постану комкурентни на светским тржиштима, Димитријевић је рекао да стицање такве репутације захтева мукотрпан рад.

Излагачи на Сајму етно хране и пића учествују углавном на групним штандовима регионалних привредних комора, задружних савеза, градова и општина. Ове године то су Ужице, Лесковац, Ниш, Пожаревац, Срем, Ваљево, Краљево, Панчево, Београд, Нови Сад и Крушевац.

На сајму учествују и Задружни Савези Србије и Војводине, Удружења произвођача лековитог биља, Задруга добрих домаћина и један произво]ач из Грчке, а на овогодишњем Сајму први пут самостално наступају општине Чајетина и Бојник.

Штанд Регионалне привредне коморе Ужице на отварању је обишао амбасадор Русије у Србији Александар Конузин.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије