Читај ми!

Рен: Евро неће пропасти

Нема места спекулацијама о пропасти евра, рекао европски комесар Оли Рен додавши да је Италија била и да ће остати у средишту јединствене европске валуте.

Европски комесар за економска питања Оли Рен уверен је да неће доћи до пропасти евра, као и да је Италија била и да ће остати у средишту јединствене валуте.

"Уопште не верујем у пропаст евра", изјавио је Рен на конференцији за новинаре после разговора са новим шефом италијанске владе Мариом Монтијем у Риму, додајући да "нема места спекулацијама о пропасти евра".

"Италија је чланица оснивач Европске уније и евра, она је дакле један од основних делова евра и остаће то и у будућности", рекао је европски комесар.

Претходно је италијанска влада саопштила да су француски председник Никола Саркози и немачка канцеларка Ангела Меркел на састанку са Монтијем у Стразбуру, истакли да су "свесни да би пропаст Италије довела неминовно и до пропасти евра".

"Јасно је да ће државници из земаља зоне евра учинити све како би обезбедили стабилну и солидну будућност евра спроводећи одлуке са европског самита одржаног крајем октобра и доносећи нове одлуке на предстојећем самиту 9. децембра", рекао је Рен.

Монти је у четвртак, после састанка са Николом Саркозијем и Ангелом Меркел, поновио обећање да ће уравнотежити италијански буџет до 2013. године, иако је заобишао питање да ли ће постизање тог циља захтевати још мера штедње, као и да ли ће, ако то буде случај, тиме ризиковати улазак италијанске привреде у рецесију.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије