Рекордна стопа незапослености у Америци

Амерички послодавци смањују спискове запослених већ седми месец за редом, а стопа незапослености попела се на 5,7 одсто, што је највише у протекле четири године. Без посла је остало готово пола милиона људи, највише у аутомобилској индустрији.

Министарсво рада забележило је преко 50.000 отпуштања током јуна, а исто толико било је и у јулу иако су економисти предвиђали и до 75.000 отпуштених.

Стопа незапослености се попела са 5,5 одсто, колико је износила у јуну, на 5,7 одсто, што је најлошије стање од марта 2004. године.

Преко 22.000 грађевинаца, нашло се на бироу за незапослене, а због смањења обима производње у индустрији аутомобила пред период појефтињења отпуштено је 35.000 радника.

Међутим, отпуштања нису погодила само грађевинарство и ауто-индустрију.

Без редовне зараде остало је 17.000 трговаца, а 24.000 места у области стручних услуга и бизниса је затворено.

Још један знак слабости, тржиште рада показало је и у паду просечног недељног времена рада за 0,1 сат на просечних 33,6 сати.

Просечна зарада по сату порасла је за 6 центи, те сада износи 18,06 долара чиме су плате повећане за 3,4 одсто у односу на прошлу годину.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво