Отворена обилазница око Инђије

Свечано отворен за саобраћај североисточни крак обилазнице око Инђије, од регионалног пута Рума-Стари Сланкамен до надвожњака магистралног пута Београд-Нови Сад. Из НИП-а издвојено 80 милиона динара, а из буџета Инђије 27 милиона динара.

Министарка за Национални инвестициони план Верица Калановић и председник општине Инђија Горан Јешић отворили су североисточни крак обилазнице око Инђије, најављујући да ће цела обилазница бити завршена следеће године.

Североисточни крак обилазнице износи 4.600 метара у дужини, а реч је о деоници од регионалног пута Рума-Стари Сланкамен (Р-109) до надвожњака магистралног пута Београд - Нови Сад (М22.1).

Деоница је део саобраћајног прстена који ће бити главни транзитни правац за теретни саобраћај око Инђије.

Калановићева је изјавила новинарима да је реч о модерној саобраћајници за чију је изградњу из средстава НИП-а издвојено 80 милиона динара, а остатак из буџета општине Инђија, 27 милиона динара.

Министарка је подсетила да ће министарство за НИП сутра расписати конкурс за пријаву пројеката који ће бити финансирани у току следеће године и позвала градове и општине да конкуришу.

Она је казала да Инђија, по свом убрзаном развоју, може да пружи пример осталим општинама које би, такође, требало да имају јасне планове и визију своје будућости по питању привлачења страних инвестиција и запошљавања становништва.

Калановићева је објаснила да ће отварање те саобраћајнице омогућити повезивање Северноисточне радне зоне општине Инђија са магистралним путем М22.1 и аутопутем од Београда до Новог Сада (Е-75), тако што ће се заобићи градско језгро.

Она је казала да је у Инђији унапређена општинска управа и да су отворена врата за инвестиције вредне на стотине милиона евра и направљен оквир за запошљавање, као и да је у току изградња индустријске зоне и технолошког парка.

Јешић је казао да ће том саобраћајницом бити решен велики проблем транзита теретног саобраћаја кроз центар града.

Он је објаснио да ће та саобраћајница врло брзо постати међународна, због везе са Коридором 10, а да ће стари пут за Нови Сад кроз Инђију, бити локални пут без камиона.

"Ово је капитални пројекат који ће пун значај имати у будућности када и други инвеститори буду долазили у потпуно комунално опремљену индустријску зону", нагласио је Јешић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије