"Визер" шири крила из Београда

Нискотарифна авиокомпанија "Визер" отвара пет нових линија ка европским градовима, поред постојећих за Лондон и Дортмунд. Мађарска авиокомпанија у априлу успоставља своју базу у Београду. Најнижа укупна цена карте 24,99 евра.

Мађарска нискобуџетна авиокомпанија "Визер" уводи нових пет летова из Београда и планира да у априлу код нас стационира један нови авион Ербас А-320 што би био почетак стварања ваздушне базе у Србија.

"Визер" је највећи "лоукост" превозник у југоисточној Европи. Има базе у Пољској, Мађарској, Бугарској, Румунији, Украјини и Чешкој. Лети на 194 европске линије у 21 земљу, авионима "Ербас" 320 у просеку старим три године.

Авиокомпанија има 1.300 запослених, а план јој је да због повећања саобраћаја из Србије, од априла у Београду запосли од 40 до 60 младих људи укључујући и пилоте и да годишње превезе 280.000 путника.

"Укупно током године превеземо 7,8 милона путника, а циљ нам је да достигнемо 10 милиона путника годишње. Посао добро иде и надамо се да ће инвестиција у ваше тржиште бити исплатива", рекао је Јожеф Варди из "Визера".

"Што се тиче цена карата, одмах да будем јасан, са свим таксама у једном правцу из Београда можете летети за од 28 евра до 70 евра на све европске аеродроме. Таква политика цена остаће  ове и следеће године", рекао је Варади.

Споразум донео конкуренцију

Аеродом "Никола Тесла", који је у септембру забележио раст саобраћаја за 20 одсто, овај долазак "Визера" доживљава као потврду своје пословне политике да се грађанима, после потписивања споразума о отвореном небу, понуди права превознича конкуренција, сматра директор аеродрома "Никола Тесла" Велимир Радосављевић.

"Овакав вид доласка страних компанија развиће и аеродомске службе које ће, да би добро фукционисале, морати да приме и одређени број младих и школованих људи", рекао је Радосављевић.

"Визер" ће два пута недељно летети од Београда до Малмеа у Шведској и то већ од 15. децембра, за Рим три пута недељно такође од 15. децембра, а за Ајдховен у Холандији летеће од 1. априла следеће године два пута недељно.

Од 3. априла 2011. године летеће се за Минхен. За неоколико дана имаће сајт и на српском, а већ сада се могу купити карте за све најављене летове, кажу у "Визеру".

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара