НИС пуни нишки буџет

Споразумом о социјалној и економској сарадњи, НИС ће улагати у развој Ниша, најпре кроз реконструкцију бензинских пумпи, а потом и кроз сарадњу у области културе и спорта.

Генерални директор Нафтне индустрије Србије Кирил Кравченко потписао је са градоначелником Ниша Милошем Симоновићем Споразум о социјалној и економској сарадњи. Кравченко је у Нишу рекао да НИС планира да у реконструкцију четири бензинске пумпе ове године уложи од 3 до 5 милиона евра.

Према његовим речима, НИС ће ове године издвојити 10 милиона динара за финансирање џез фестивала "Нишвил", Народног позоришта у Нишу и женског рукометног клуба.

Поводом изласка компаније на берзу, Кравченко је рекао да "са продајом акција НИС-а треба мало сачекати" јер сматра да ће, након завршетка реконструкције рафинерије НИС-а 2012. године, цена акција бити виша.

Кравченко је навео да је компанија у првих шест месеци ове године имала 6 милијарди динара добити, али да је по основу курсних разлика губитак за исти период износио 9 милијарди динара.

Он је напоменуо да је НИС током летњих месеци, када је курс био стабилан, остварио добит, изразивши очекивање да ће такав тренд бити настављен до краја године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара